M.R.
12.8.2019

Cres: Nemška družina prišla na plažo in tam naletela na kupe ...

Cres: Nemška družina prišla na plažo in tam naletela na kupe ...
Oskar Hund/facebook
Zanimivosti

Nemško družino, ki se je odpravila na izlet na eno izmed plaž na hrvaškem otoku Cres, je pričakal precej neljub pogled na kup smeti. Če so želeli uživati ob lepem morju, so morali najprej zavihati rokave in počistiti nesnago, ki so jo pustili njihovi predhodniki oziroma jo je naplavilo morje. 

Oče družine Oskar Hund je nato na družbenem omrežju Facebook objavil fotografije smeti in čiščenja, ob tem pa pojasnil, da so našli številne vrečke, mreže in razrezane plastenke in tudi, da jim ni uspelo počistiti vsega. 

"Po včerajšnjem odkritju ob morju smo spet pospravljali smeti, a ni pogojev, da bi to končali v ene zamahu. Da bi nam uspelo, smo morali k temu pristopiti postopno in v prvi meri smo se ukvarjali s stvarmi, za katere smo ocenili, da so posebno grozne. Kot so na primer mreže," je zapisal.

Dodal je še, da so našli eno slamico, nešteto ušesnih palčk različnih barv, številne mreže in vrečke. Zastrašujoče je bilo videti tudi izrezane plastenke, preoblikovane v lij. "Predvidevamo, da so jih uporabili za gorivo za čolne, nato pa jih brezskrbno odvrgli v morje," je zaključil.