A.L.
25.3.2020

Največ snega v teh dneh na območju Koroške in Pohorja, tudi do 40 centimetrov

Največ snega v teh dneh na območju Koroške in Pohorja, tudi do 40 centimetrov
Igor Napast
Aktualno

"Do četrtka dopoldan bo ponekod v hribovitih krajih jugovzhodne Slovenije in na območju Pohorja zapadlo od 25 do 40 centimetrov suhega snega."

"V večjem delu vzhodne in južne ter deloma tudi osrednje Slovenije smo se zbudili v belo jutro, ponekod bolj, ponekod manj," so zapisali na portalu Neurje.si. Danes bo pretežno oblačno, na Primorskem delno jasno. Občasno bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo snežilo, po nekaterih hribih vzhodne Slovenije občasno tudi močneje. Največ padavin gre pričakovati na območju Pohorja, Kozjaka, v delu Koroške ter v delu jugovzhodne Slovenije (območje Kočevskega roga, Ribnice, Gorjancev, Snežnika, Javornikov, …), poroča Neurje.si.

V noči na četrtek se bo, kot napovedujejo na portalu Neurje.si, sneženje od jugovzhoda nekoliko okrepilo in razširilo nad večji del Slovenije. Pooblačilo se bo tudi na Primorskem, vendar bo tam ostalo večinoma suho. V četrtek dopoldan bo oblačno z občasnim sneženjem. Čez dan bo nad naše kraje začel dotekati nekoliko toplejši zrak. Sneg bo ponekod po nižinah postopno prehajal v dež.

"Do četrtka dopoldan bo ponekod v hribovitih krajih jugovzhodne Slovenije in na območju Pohorja zapadlo od 25 do 40 centimetrov suhega snega. Od 10 do 20 centimetrov snega lahko zapade tudi v nekaterih izpostavljenih krajih na Koroškem, Kozjanskem in na območju Kamniško Savinjskih Alp. Do 10 centimetrov novega snega lahko zapade tudi na območju Haloz, Posavskega hribovja, Zasavja, v okolici Šaleške doline in drugod na Koroškem. Drugod po Sloveniji bo snežna odeja debela največ 5 centimetrov. Čez dan se bodo temperature po nižinah namreč dvignile malenkost nad ledišče, zato se bo sneg, ki bo zelo suh, s težavo oprijemal tal. Snežna odeja se bo po nižinah nabirala v glavnem v nočnem in jutranjem času," poroča Neurje.si. Snežne odeje ni pričakovati v večjem delu Prekmurja, Ljubljanske kotline, Celjske kotline ter na Primorskem.  

Kakšno vreme nas čaka ob koncu tedna? Po poročanju Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) bo v petek pretežno oblačno, dež v notranjosti Slovenije bo postopno ponehal, burja na Primorskem bo počasi slabela. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme.