Nejc Strojnik
12.12.2019

Najboljši Evropejec je Korošec Nejc Hodnik, vstopnica za London je v žepu

Najboljši Evropejec je Korošec Nejc Hodnik, vstopnica za London je v žepu
Osebni arhiv
Šport

Slovenjgradčan Nejc Hodnik je nedavno končal krog petih turnirjev v brazilskem jiu-jitsu, ki so šteli tudi za nastop na London Grand Slomu. Korošec se je udeležil štirih turnirjev in si na vseh priboril dvojno zlato - zmagal je v svoji in v absolutni kategoriji.

Po zmagi na zadnjem turnirju, ki je bil na sporedu konec tedna v Zagrebu je v skupnem seštevku vseh vijoličnih pasov dosegel prvo mesto na lestvici vzhodne Evrope in tudi prvo mesto v skupnem seštevku v Evropi. Na svetovni lestvici je na osmem mestu. Zaradi odličnih uvrstitev si je priboril vstopnico za nastop na Grand Slamu, ki bo v Londonu 7. marca prihodnje leto. "Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Je dokaz, da smo na pravi poti in pripravljeni za drugi del sezone, kjer me čakajo pomembne tekme kot je Grand Slam in evropsko ter svetovno prvenstvo. Vstopnica za London Grand Slam je velika motivacija, saj je to eden mojih najljubših turnirjev in komaj čakam, da bom spet tekmoval na njem," je povedal Nejc Hodnik.

image
Osebni arhiv

Korošec, ki je svojo športno pot začel v Judu klubu Slovenj Gradec, sicer vsako soboto ob 8. uri zjutraj v judo borilnici v Slovenj Gradcu vodi treninge brazilskega jiu-jitsa in vse, ki bi se radi naučili samoobrambe ali pa se priključi nekoliko drugačni rekreaciji vabi na preizkusni trening.