N.S.
8.4.2019

(FOTO) Na Ravnah z očali simulirali različne stopnje opitosti

(FOTO) Na Ravnah z očali simulirali različne stopnje opitosti
NIJZ
Aktualno

V soboto je na Mestni tržnici Ravne na Koroškem med drugim potekal dogodek Dan brez alkohola, ki se je odvijal v sklopu Dneva za spremembe.

Na Dnevu brez alkohola so skušali javnosti približati temo, ki je glede na vse razpoložljive statistike in znane posledice, zagotovo del slovenske družbe, o kateri je treba odkrito govoriti. Dogodek so namenili pogovoru o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili so zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, nudili pa so tudi informacije o virih pomoči v koroški regiji.

image
NIJZ

Dogodki Dan brez alkohola se v aprilu sicer odvijajo v osmih različnih regijah po Sloveniji in so namenjeni osveščanju javnosti o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Na dogodku je nastopil Adi Smolar, predstavile so se v pristop SOPA (skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) vključene nevladne organizacije in Zavod RS za zaposlovanje, z Zvezo športnih društev Ravne so pripravili gibalni kotiček za otroke, v sodelovanju s Policijsko postajo Ravne pa je bil postavljen tudi poligon za odrasle z uporabo očal za simulacijo različnih stopenj opitosti.

image
NIJZ

Aktivnosti so se v sodelovanju z župnijsko Karitas Prevalje nadaljevale popoldan v Družbenem domu na Prevaljah, kjer so svoje življenjske zgodbe in izkušnje z zasvojenostjo z alkoholom predstavili uporabniki programa Vrtnica, ki se izvaja v okviru Zavoda Samarijan, Branka Božank pa je predstavila alkoholno problematiko v Sloveniji ter pristop SOPA.

image
NIJZ
image
NIJZ
image
NIJZ
image
NIJZ
image
NIJZ