VK, STA
1.8.2020

Na Ravnah vrsta dobrih dosežkov, tudi Fužinarjevih plavalcev

Na Ravnah vrsta dobrih dosežkov, tudi Fužinarjevih plavalcev
Arhiv VK
Šport

Plavalci so se na Ravnah na Koroškem pomerili na drugi tekmi poletne sezone na mednarodnem mitingu, ki se bo nadaljeval še jutri. V vrsti dobrih dosežkov je izstopala presenetljiva zmaga mlade Velenjčanke Nuše Erjavec, ki je na 50 m prsno premagala dolgoletno reprezentantko Tjašo Vozel iz kranjske Zvezde.

Vozlova je ob koncu dneva izgubila še obračun s Slovakinjo Nikoleto Trtnikovo na 200 m prsno, a zaradi tega ni bila pretirano zaskrbljena. "Pred tremi tedni sem v Radovljici nastopila na 100 m prsno, danes prvič na 50 in 200 metrov. Seveda sem si predvsem na daljši razdalji želela boljši izid, saj na treningih kažem več, a potrebujem več tekem. Tudi počutje ni bilo najboljše. Na 50 m prsno pa Nuši lahko le čestitam. Že pozimi je v malem bazenu kazala lep napredek, danes pa plavala odlično. Sama v tem trenutku v sprintu nisem konkurenčna, saj mi sprinterski zavesljaj ne uspeva," je po tekmi povedala Vozlova.

Erjavčeva je že dopoldan z 32,03 dosegla nov osebni rekord, v finalu ji je za zmago zadostoval dosežek 32,31. "Nuša je sposobna še bistveno več. Sam sem danes v obeh nastopih videl rezerve, a potrebuje še nekaj več tekem. Končno je nagrajena za trdo delo, saj v zadnjem letu in pol izredno gara in rezultati počasi prihajajo," pa je po tekmi povedal trener Erjavčeve Jure Primožič.

image
Arhiv VK

V ženski konkurenci je dve zmagi dosegla Mariborčanka Katja Fain, ki je z 2:00,49 dosegla nov rekord mitinga na 200 m prosto, z 2:17,68 je bila nepremagljiva tudi na 200 m mešano. Drugo mesto na 200 m prosto je dosegla Fužinarjeva plavalka in reprezentantka Daša Tušek (in prvo v mladinski kategoriji) pred poljsko tekmico. Nastop je bil tudi zadnji test pred prvo močnejšo tekmo sezone, saj del slovenske reprezentance načrtuje nastop na tekmi čez 14 dni v Rimu. Na 100 m hrbtno se je zmage veselila ravenska reprezentantka Janja Šegel. V moški konkurenci je med plavalci je med Slovenci spet izstopal Mariborčan Martin Bau, ki je dobil tekmo na 1500 m prosto, na 200-metrski razdalji pa je z 1:53,10 za dobro desetinko zaostal za Poljakom Michalom Daskiewicem. V izrednem finišu je Bau na drugi polovici tekmeca lovil, na koncu pa je bil za zavesljaj prekratek za drugo zmago. Na 50 m prsno je zmagal Ravenčan Dejan Šteharnik, na 50 m prosto je bil tretji klubski kolega Gal Kordež, zelo soliden je bil z 2:8,38 na 200 m prsno tudi Matija Može, ki pa je osvojil drugo mesto, Anže Ferš Eržen iz ljubljanske Ilirije je bil z 2:05,15 najboljši na 200 m mešano, drugi je bil Jaš Berložnik iz Fužinarja.

Močno konkurenco so imeli slovenski plavalci predvsem v mladih Poljakih. Skupaj so pokazali nekaj zelo zanimivih bojev. Ena lepših je bila tekma na 100 m hrbtno, kjer sta prvi mesti res pripadli plavalcema iz Poljske, tretje in četrto mesto pa sta osvojila Triglavan Sašo Boškan in plavalec Ljubljane Primož Šenica Pavletič. Vsi štirje so tekmo končali v treh desetinkah sekunde. Tekmo na 800 prosto je dobila poljska plavalka  Claudia Tarasiewicz pred Mojco Hancman (Fužinar) in Špelo Perše (Radovljica). Med kadetinjami je med ravenskimi plavalkami izstopala še Neli Pšeničnik, ki je v kategoriji slavila na 200 mešano in 100 hrbet.