STA, N.S.
24.10.2019

Na Ravnah se začenja nova abonmajska sezona jazza

Na Ravnah se začenja nova abonmajska sezona jazza
Nika Hölcl Praper Ferbuarski koncert Vlatka Stefanovskega
Kultura

S koncertom mednarodne zasedbe Adam Nussbaum & ZZ Quartet se drevi ob 20. uri v prostorih kluba Kompleks na Ravnah na Koroškem začenja 13. sezona abonmaja Jazz Ravne. Sezona poleg drevišnjega vsak mesec prinaša še šest koncertov pestro sestavljenih zasedb, vse do aprila prihodnje leto.

Abonmajsko sezono na Ravnah na Koroškem odpira mednarodna zasedba štirih svetovno uveljavljenih glasbenikov, ki stremi k skupinski igri, "pri čemer ohranja zavidljivo raven individualizma in kakovosten spoj jazzovske, moderne klasične glasbe, glasb sveta ter improvizacije", so zapisali organizatorji abonmaja. Drevišnji koncert organizirajo v sodelovanju z veleposlaništvom ZDA v Ljubljani, s katerim sodelujejo še pri dveh koncertih v okviru abonmaja.

Novembra na Ravne prihaja hrvaško-slovenska zasedba Zvjezdan Ružič - Pandaland, ki je bila nagrajena z dvema porinoma, decembra pa sodobna salsa glasbena skupina FiloSofia, ki preigrava avtorsko glasbo. Januarja bodo na Ravnah gostili mednarodno zasedbo v Izraelu živečega slovenskega bobnarja Gašperja Bertonclja, zasedbi pa se bo kot vokalist pridružil Doug Hammond iz ZDA.

Predvalentinov koncert februarja pripravljata Veronika Vižintin na harmoniki in tolkalist Matic Črešnik, ki bosta na ravenskem odru premierno predstavila svoj sprehod od klasike do jazza, na violini pa se jima bo pridružil Valentin Štante. Marca je predviden koncert zasedbe Igor Bezget - Organics Trio, abonmajsko sezono pa bodo aprila prihodnje leto zaključili živahni ritmi zasedbe Bonilla - Grašič Quintet.