U.P.
12.5.2019

Na prvi gorsko kolesarski dirki v Vuhredu zmagal Rok Naglič

Na prvi gorsko kolesarski dirki v Vuhredu zmagal Rok Naglič
Slavko Sinic Gorsko kolesarstvo v Vuhredu
Šport

Naslednjo nedeljo bo tekma v Podvelki. 

Včeraj se je s tekmo v Vuhredu pričela četrta sezona za rekreativce v gorskem kolesarstvu. Že tradicionalno je bila prva prireditev v Vuhredu, pod vodstvom kolesarskega društva (KD) Vuhred. Trasa, dolga deset kilometrov in višinske razlike okoli 500 metrov je v celoti potekala po makadamski cesti, ki se vzpenja nad kraj Vuhred. Prireditve se je udeležilo 40 tekmovalcev iz cele Slovenije in tudi sosednje Avstrije. Ob 11. uri so se kolesarji in kolesarke podali po trasi. 

image
Slavko Sinic Gorsko kolesarstvo v Vuhredu

Močna konkurenca

Na štartu je bil tudi trenutno najboljši slovenski gorski kolesar Rok Naglič, ki je zmagal v borbi s Sebastianom Jenschatzom. Naglič je v cilj prikolesaril z rekordom trase 00:27:49, Jenschatz pa s časom 00:27:50. Tretji je bil Marko Čretnik. Pri ženskah je bila prva Maruša Knap s časom 00:40:37, druga Katja Čretnik, njen čas je bil 00:46:13 in tretja Natalija Osrajnik. Na traso so se podali tudi dečki do 15 let. Najhitreje je opravil Gal Hren, drugi je v cilj prispel Vid Okrogelnik, tretji pa Matic Sinic.

image
Slavko Sinic Gorsko kolesarstvo v Vuhredu

Tekmovali tudi kolesarji e-bike koles

Letos je poleg klasičnih gorskih koles novost na  prireditvah tudi udeležba e-bike koles. Udeležencem časov ne merijo, bodo pa z udeležbo na vsaj štirih prireditvah konec sezone prejeli priznanje.

image
Slavko Sinič Gorsko kolesarstvo v Vuhredu

Na koncu prireditve so podelili priznanja po kategorijah, že naslednjo nedeljo,19. 5. 2019, pa bo v Podvelki vzpon na Glančnik.

Več informacij lahko poiščete na spletni strani KD Vuhred.