Nejc Strojnik
30.6.2020

Na Prevaljah sta mladim nogometašem nasvete delila Matjaž Kek in Sergej Jakirović

Na Prevaljah sta mladim nogometašem nasvete delila Matjaž Kek in Sergej Jakirović
Nejc Strojnik Tomaž Ranc (od leve), Sergej Jakirović, Martin Potočnik (predsednik NK Korotan) in Matjaž Kek so pritegnili številna radovedna ušesa. 
Šport

Trener Maribora in slovenski selektor sta bila gosta nogometnega kampa na Prevaljah, mladim sta delila nasvete, vprašanjem o večnem derbiju pa se tudi nista mogla izogniti.

Več kot 90 otrok in še vsaj enkrat toliko drugih obiskovalcev je na Prevaljah z zanimanjem prisluhnilo okrogli mizi, na kateri se je novinar Večera Tomaž Ranc pogovarjal s slovenskim nogometnim selektorjem Matjažem Kekom in trenerjem Maribora Sergejem Jakirovićem, ki kljub porazu na večnem derbiju dan prej ni bil prav nič slabe volje.

"Izgubili smo bitko, ne pa tudi vojne. Ponosen sem na igralce. Nismo si zaslužili poraza," je dejal Hrvat na enem najbolj vročih nogometnih stolčkov. Vabilu prevaljskega kluba se je odzval z veseljem, prisotni pa so potrdili, da niso pozabili na sezoni, ki ju je odigral v modro-belem dresu. "Spomini so lepi, tukaj imam veliko prijateljev, s katerimi se velikokrat slišim. Na Prevaljah sem bil zadnjič leta 2009. Stadion je lep, urejen, vidi se, da je nogomet tu še vedno zelo priljubljen," je povedal Jakirović. Veliko razliko med časi, ko je igral, in zdajšnjimi vidi tudi v porastu uporabe tehnologije: "Nekateri bi telefon dali kar v nogavico in igrali z njim. Da bi lahko vse takoj objavili na instagramu ali facebooku."

Gosta okrogle mize sta zadovoljna, da se je kampa, letos edinega nogometnega na Koroškem, kljub ukrepom zaradi novega koronavirusa udeležilo veliko mladih. "Uživajte v treningu, v druženju. Mislim, da je šport lahko dobro zdravilo za vse, kar se nam trenutno dogaja," je dejal Matjaž Kek. Ni se mogel izogniti vprašanju o nedeljskem večnem derbiju: "Prihajamo v fazo, ko bo dosti tekem odločalo in se lahko še vse postavi na glavo. Psihološka prednost je zdaj na strani Olimpije, ampak ko Maribor pritiska z močjo, kadrom, kakovostjo in z neko novo energijo, je vse mogoče. Derbi je pokazal, da se da igrati dober nogomet. Bilo je zanimivo, tekma je bila gledljiva, dobro odsojena. Upam, da bo prvenstvo napeto do konca. Vem, da je to za trenerje stresno, zame pa je s strokovnega zornega kota le dobrodošlo."