STA, Ž.V.
24.8.2019

Na območju Mute in Vuzenice močnejša nevihta

Na območju Mute in Vuzenice močnejša nevihta
Pixabay Fotografija je simbolična. 
Aktualno

Vremenska napoved, ki govori o možnosti krajevnih nalivov, se je uresničila na širšem območju obale in na Koroškem. O močnejši nevihti poročajo iz zaledja Kopra oz. z območja Kraškega roba, zaradi nje pa je prišlo tudi do izpada elektrike na železniški progi. Druga močnejša nevihtna celica je nastala na Koroškem, na območju Vuzenice in Mute.

V slovenskem delu Istre so tako v zadnji uri nastale močnejše nevihte. Lokalno se pojavljajo močni nalivi in toča manjših dimenzij, je objavil portal Neurje.si. Slovenske železnice so medtem sporočile, da je zaradi neurja prišlo do izpada elektrike na progi Koper-Divača, zaradi česar je promet močno oviran in prihaja do zamud. Potnikom se opravičujejo in jih prosijo za razumevanje. Zaradi nespametnega ravnanja voznikov v nevihti je bil za krajši čas zaprt tudi predor Kastelec na primorski avtocesti. Vozniki so namreč ustavljali v predoru zaradi toče. Druga močnejša nevihtna celica je nastala na Koroškem, na območju Vuzenice in Mute. Poleg silovitega naliva se je pojavila tudi toča, narasli so hudourniki, je še objavil omenjeni portal. Naknadno je poročal, da je na območju Mute padlo več kot 100 milimetrov padavin v zelo kratkem času, zato hudourniki in potoki poplavljajo. Iz Slovenskih železnic so medtem sporočili, da je zaradi plazu do nadaljnjega zaprta koroška proga. Potnikom se opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.

Popoldne bo sicer po napovedih meteorologov spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Možni so tudi krajevni nalivi, predvsem na Primorskem pa lahko še nastanejo tudi posamezne močnejše nevihte. Najvišje temperature bodo od 22 do 28, na Primorskem ob šibki burji okoli 30 stopinj Celzija. Jutri bo vreme podobno, le padavine bodo nekoliko manj pogoste. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 22 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.