Jasmina Detela
11.7.2019

Na koroških gimnazijah štirje zlati maturanti

Na koroških gimnazijah štirje zlati maturanti
Jasmina Detela Na ravenski gimnaziji so z uspehom na maturi zelo zadovoljni
Aktualno

Na Ravnah trije, v Slovenj Gradcu eden, uspešni tudi dijaki srednjih šol

Na ravenski gimnaziji je splošno maturo opravljalo 95 maturantov, trije so se uvrstili med zlate maturante. To so Katarina Lodrant, dosegla je 33 točk, Neža Kadiš je imela 32 točk, Urban Kotnik pa 30 točk.

"Bili smo 99-odstotni, le en dijak ni bil uspešen. Razlog je tudi v tem, da je športnik in je bil med letom na pripravah," je povedal ravnatelj Dragomir Benko. Z uspehom so zelo zadovoljni, je eden najboljših v zgodovini šole. K maturi je sicer pristopilo 95 dijakov, le en ni bil uspešen.

​Tudi na slovenjgraški gimnaziji so z uspehom na maturi - letos jo je opravljala 20. generacija maturantov - zelo zadovoljni, uspešnost je bila 97-odsotna. K splošni maturi je pristopilo 60 dijakov, 58 jih je bilo uspešnih. "Veseli smo, da sta le dva dijaka, ki imata po en popravni izpit," pove ravnatelj Stane Berzelak. Imajo enega zlatega maturanta, to je Miha Razdevšek, ki je letos prejel tudi nagrado gimnazije.

image
Jasmina Detela Šolski center Slovenj Gradec

Preverili smo tudi, kako so se odrezali dijaki koroških srednjih šol.

Na Srednji šoli Ravne so bili 95-odstotni. V okviru poklicne mature imajo pet zlatih maturantov, od tega trije diamantni. Diamantni so Tadej Miklavc, Luka Hranjec in David Goljat, zlata pa sta bila Gašper Jezernik in Gregor Sonjak.

image
Arhiv SŠ Ravne Zlati in diamantni dijaki Srednje šole Ravne

Na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta beležijo 91-odstotno uspešnost na poklicni maturi. Imajo dve zlati maturantki, med njimi je ena diamanta, to je Maruša Vranc, zlata pa Nina Jenko.

image
Arhiv SŠ Slovenj Gradec in Muta Srednja šola Slovenj Gradec in Muta ima dve zlati maturantki