N.S.
7.2.2019

Na Koroškem zaradi poslabšanja prometne varnosti poostren nadzor

Na Koroškem zaradi poslabšanja prometne varnosti poostren nadzor
Nataša JUHNOV
Aktualno

Policisti Policijske uprave Celje (PU Celje) bodo zaradi poslabšanja varnosti v cestnem prometu na Celjskem in Koroškem pogosteje izvajali nadzore. Pozorni bodo tudi uporabo mobilnega telefona.

Poostrene nadzore bodo policisti zaradi poslabšanja prometne varnosti vsakodnevno izvajali na najbolj kritičnih cestah in odsekih. Stanje varnosti cestnega prometa se je letos na območju Policijske uprave Celje izredno poslabšalo. V dobrem tednu so v prometnih nesrečah umrli trije ljudje - pešec ter voznik in voznica osebnega vozila. Slednja je življenje izgubila v torkovi prometni nesreči na cesti Ravne - Dravograd.

Policisti bodo zelo pozorni tudi na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. "Mnogi vozniki se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo," sporočajo s PU Celje. Vse udeležence cestnega prometa tudi pozivajo, naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. "Alkohol ne sodi za volan, saj zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja."

Policisti PU Celje so včeraj na relaciji Medlog - Celje - Laško - Rimske Toplice - Zidani most – Vrhovo opravljali večurni nadzor hitrosti po metodologiji VERIGA. Zaznali so 69 cestno-prometnih kršitev, zaradi katerih so v enem primeru podali obdolžilni predlog, v enem primeru tujcu izrekli globo na kraju ter izdali 67 plačilnih nalogov.