U.P.
25.3.2020

Na Koroškem se število okuženih viša, nova primera v Mežiški dolini

Na Koroškem se število okuženih viša, nova primera v Mežiški dolini
Sašo BIZJAK Vstopna točka v Slovenj Gradcu. 
Aktualno

V Sloveniji je po zadnjih podatkih potrjenih 528 primerov okužb z novim koronavirusom, od tega 21 na Koroškem. Doslej je zaradi bolezni covid-19 umrlo pet ljudi.

Šest okuženih s koronavirusom je iz Slovenj Gradca, prav tako šest jih prihaja z Raven, tri okužene osebe so iz Prevalj, prav tako Črne, dve sta iz Dravograda, ena okužena oseba pa je iz Podvelke. 

Včeraj so v Splošni bolnišnici v Slovenj Gradcu opravili 68 testov, vsi testi pri zaposlenih so bili negativni. Hospitalizirali pa so pacienta, ki je bil pozitiven, danes so ga premestili v UKC Maribor.

 

Navodila ob vstopu v bolnišnico
Pacienti, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve bodo triažirani pred urgentnim centrom, če pri njih ne bo suma na okužbo z virusom covid-19, bodo napoteni na staro kirurško urgenco ali IPP v pritličju internega oddelka. Pacienti, pri katerih obstaja sum na okužbo s covid-19, so obravnavani v urgentnem centru.
"Preventivno bomo vse paciente en dan pred operativnim posegom testirali, da čim bolj zmanjšamo tveganje za njihovo zdravje," še sporočajo iz slovenjgraške bolnišnice.