Lucija Zelnik
8.8.2019

Podjetnik Mlakar napoveduje nebesa za čokoholike ob Dravi

Podjetnik Mlakar napoveduje nebesa za čokoholike ob Dravi
Igor Napast V čokoladni vasi je skupaj dvanajst hišk; nekatere stojijo tik ob Dravi, druge so postavljene v krošnje dreves.
Aktualno

V začetku septembra se na Limbuškem nabrežju odpira čokoladna vas, projekt v vrednosti 1,5 milijona evrov.

Na Limbuškem nabrežju v Mariboru nastaja prva čokoladna vas za vse navdušence nad čokolado. Dvanajst glamping hišk ob Dravi so začeli postavljati aprila, v začetku septembra pa lahko pričakujemo odprtje vasice in sprejem prvih gostov, pravi mariborski podjetnik Uroš Mlakar, lastnik in direktor družbe Quadro, ki je razvil blagovno znamko Teta Frida.

image
Igor Napast Uroš Mlakar: ”To je malo drugačen turistični produkt, ker smo ga umestili v naravo, na drugi strani pa smo ga povezali z zgodbo Tete Fride.”

Zobna pasta iz čokolade

To bodo prava nebesa za čokoholike, napoveduje Mlakar, kjer bodo gostje lahko uživali v neomejenih čokoladnih dogodivščinah: sprostili se bodo lahko v čokoladni kopeli ali na masaži, spali bodo na blazinah iz čokoladnih luščin, zobe si bodo umivali z zobno pasto iz čokolade, degustirali bodo lahko čokoladno pivo in gin ter uporabljali čokoladno kozmetiko. Mlakar meni, da bo za vse sladkosnede to zagotovo nepozabna izkušnja: "To je malo drugačen turistični produkt, ker smo ga umestili v naravo, na drugi strani pa smo ga povezali z zgodbo Tete Fride in seveda s čokolado."

image
Igor Napast

Posebnost vasi je, da je naravi zelo prijazna, zagotavlja Mlakar, saj je vse montažno in je objekte po potrebi možno tudi hitro in preprosto odstraniti. Investicija je vredna okoli 1,5 milijona evrov, okvirne cene prenočitve na eno hišico pa se bodo gibale od 200 evrov naprej. "Številka pet nas loči od vseh mariborskih zanimivosti," se pošali Mlakar. Pet kilometrov od vasi so oddaljeni središče mesta, nakupovalno središče Europark in Pohorje, do priljubljene kolesarske poti pa je le pet metrov.

image
Igor Napast

Zraven tudi degustacijski center

V vasi je skupaj dvanajst luksuznih hišk za 32 gostov; nekatere stojijo tik ob Dravi, druge so postavljene v krošnje dreves. Zgornje hiške so mišljene za dve osebi, spodnje pa so nekoliko večje in lahko v njih bivajo tudi štiri osebe. Mlakar si ne želi, da bi bila čokoladna vas samo sezonska muha, ampak da bi gostje tja prihajali vse leto. "Hiške imajo možnost ogrevanja in hlajenja, tri izmed njih pa bodo imele zunaj tudi jacuzzije in kamine za pozimi," je povedal sogovornik. Kot goste glampinga najbolj pričakuje tujce, zato projekt že dlje časa tržijo na Poljskem, Nizozemskem, v Ameriki in Belgiji. ​Za obisk vasi ni nujen najem hišice, zraven bodo namreč odprli degustacijski center, kamor se bo lahko odpravil vsak in dobil vpogled v čokoladno proizvodnjo. Na voljo bo tudi posebna vinska klet, kjer bodo gostje lahko 24 ur na dan degustirali domača vina in druge dobrote lokalnih ponudnikov, porodila pa se je tudi ideja o potujočem kinu na Dravi.

Iščejo največjega čokoholika
Ob odprtju čokoladne vasi Teta Frida išče največjega čokoholika, ki bo prvi doživel "čokoladna nebesa". Akcija poteka na njihovi spletni strani, izbranca pa čaka petdnevna nastanitev v eni od glamping hišk.