STA, N.S.
10.2.2020

Miting na Reki: V nedeljo še pet Fužinarjevih kolajn

Miting na Reki: V nedeljo še pet Fužinarjevih kolajn
PK Fužinar
Šport

Slovenski plavalci so na mednarodnem mitingu na Reki dosegli še osem zmag. Do medalj tudi Fužinarjevi plavalci in plavalke.

Fužinarjeva Janja Šegel je bila z 1:04,23 najboljša na 100 m hrbtno, med dekleti pa so se na stopničke uvrstile še Ravenčanki Tjaša Oder in Daša Tušek kot druga in tretja na 400 m prosto ter Triglavanka Tina Čelik, ki je osvojila tretje mesto na 50 m prsno. Ravenčan Gal Kordež se je pred Olimpijinim Gašperjem Štihom veselil zmage na 100 m delfin, tretji pa je bil na 50 m prosto. Dejan Šteharnik (Fužinar) je bil najboljši na 100 m prsno.

Plavalci Fužinarja z več odličji na mitingu na Reki

Je pa vnovič izstopala Neža Klančar, ki je na 100 m prosto v slovenskem reprezentančnem obračunu ugnala Janjo Šegel, na 50 m delfin pa je s 26,84 dosegla tudi nov osebni rekord. "Vsekakor je to lep začetek v 50-metrskem bazenu. Zadovoljna sem sama in po tekmi je bil zadovoljen tudi trener. Sicer pa sem res vesela današnjega osebnega rekorda na 50 m delfin, pa tudi na 200 m prosto je šlo zelo dobro. Na 50 in 100 m prosto pa mi glede na osebne rekorde manjka še malo hitrosti," je po tekmi povedala Klančarjeva. Ta se je januarja pripravljala v Avstraliji skupaj s svetovno podprvakinjo Kaylee McKeown, v februarju jo čakajo krajše priprave v Radovljici, že marca pa nova tekma in nato višinske priprave, kjer bo skušala dvigniti pripravljenost za lovljenje norme za olimpijski nastop v Tokiu.

image
PK Fužinar

Še en dober izid je z osebnim rekordom 1:51,66 ob zmagi na 200 m prosto dosegel tudi Jaka Pušnik, kar dva osebna rekorda je dosegel Sašo Boškan iz Triglava, ki je bil najhitrejši na 50 in 200 m hrbtno. Na 50 m hrbtno je ob tem s 26,40 dosegel tudi nov slovenski mladinski rekord in normo za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu poleti v Aberdeenu. Pušnik se ji je zelo približal.