N.S.
13.1.2020

Miting na Dunaju: Uspešen začetek sezone za Korošce

Miting na Dunaju: Uspešen začetek sezone za Korošce
Koroški atletski klub
Šport

V soboto je na Dunaju potekal mednarodni članski atletski miting "Vienna Indoor Gala", ki so se ga udeležili tudi koroški atleti in atletinje.

Na dvoranskem mitingu so nastopili tekmovalci iz štirinajstih držav. V kategoriji članic je Maja Pogorevc (AK Slovenj Gradec) na 200 metrov osvojila peto mesto, Zala Sekavčnik (AK Slovenj Gradec) pa je bila v teku na 800 metrov tretja. Z odličnim nastopom in novim osebnim rekordom, ki ga je izboljšal za več kot 6 sekund, se je izkazal tudi Aleksej Klemenčič (AK Slovenj Gradec), ki je je v teku na 1500 metrov osvojil osmo mesto. Denisa Topler iz Koroškega atletskega kluba je z novim osebnim rekordom v teku na 60 metrov osvojila sedmo mesto, Zala Brezovnik (Koroški atletski klub) pa je bila med mladinkami na 800 metrov šesta. Osebnih rekordov so se razveselili še Gaja Korošec in Lana Verhovnik v teku na 400m ter Jošt Pušnik v teku na 60 metrov.

Miting tudi v Ljubljani
Hanna in Iza Navodnik iz Atletskega kluba Slovenj Gradec sta se v soboto udeležili Kronosovega mednarodnega mitinga v Ljubljani. Hanna je zmagala v troskoku (11,26m), v skoku v daljino pa je osvojila četrto mesto (541cm), Iza je bila sedma v skoku v daljino (515cm).