N.S.
29.6.2020

Miting na Dolenjskem: Medalje in osebni rekordi za koroške atlete

Miting na Dolenjskem: Medalje in osebni rekordi za koroške atlete
KAK
Šport

Konec tedna je v Novem mestu potekal Atletski pokal Slovenije v kategoriji U16. Koroški atleti in atletinje so se z Dolenjske vrnili s petimi kolajnami.

Žiga Verneker (Koroški atletski klub) je osvojil drugo mesto v teku na 3000 metrov, Lucija Potnik (Koroški atletski klub) je na 100 metrov osvojila tretje mesto, za veliko presenečenje pa je poskrbela 12-letna Ana Vita Verneker (Koroški atletski klub), ki je v teku na 2000 metrov v konkurenci do treh let starejših tekmic dosegla tretje mesto. Medaljo, in sicer srebrno v teku na 300 metrov je osvojila tudi Gaja Korošec (AK Slovenj Gradec), ki je izboljšala tudi svoj osebni rekord. Osebni rekord je popravila tudi v teku na 100 metrov, a za las ostala brez medalje. Uspeh slovenjgraškega kluba je dopolnila Lana Potočnik, ki je bila bronasta v metu kopja.

Na Dolenjskem je padlo še nekaj osebnih rekordov, Nastja Šumah, Ema Bart (obe AK Slovenj Gradec) in Ivana Vučetić (Koroški atletski klub) so svoje najboljše rezultate popravile v teku na 300 metrov, Šumahova pa tudi v teku na 100 metrov.