V.K.
20.12.2018

Med naj plavalci leta 2018 prevladujejo Fužinarjevi

Med naj plavalci leta 2018 prevladujejo Fužinarjevi
Večer Koroška PK Fužinar, trenerja in plavalci (od leve)- Jaš Berložnik, Gorazd Podržavnik, Daša Tušek, Matija Medvešek in Matija Može.
 
Šport

Med plavalci, ki jim je sinoči Plavalna zveza Slovenije (PZS) v Ljubljani podelila nazive najboljši plavalci leta 2018 v Sloveniji, so kar štirje Fužinarjevi - naj plavalka v absolutni kategoriji Tjaša Oder, naj plavalec mladinec Matija Može in naj kadetinja in kadet Daša Tušek in Jaš Berložnik. Priznanja sta prejela tudi njihova trenerja, selektor plavane reprezentance Gorazd Podržavnik in Matija Medvešek. 

Med plavalci, ki jim je sinoči Plavalna zveza Slovenije (PZS) v Ljubljani podelila nazive najboljši plavalci leta 2018 v Sloveniji, so kar štirje Fužinarjevi plavalci - naj plavalka v absolutni kategoriji Tjaša Oder, naj plavalec mladinec Matija Može in naj kadetinja in kadet Daša Tušek in Jaš Berložnik. Priznanja sta prejela tudi njihova trenerja Gorazd Podržavnik, ki je tudi selektor plavalne reprezentance, in Matija Medvešek. Med naj plavalci v Sloveniji so še Peter John Stevens ob boku Tjaši Oder med člani, plavalka kranjskega Triglava Tina Čelik v mladinski kategoriji, posebno priznanje za izstopajoči uspeh pa so podelili Neži Klančar in njenemu trenerju Tomažu Torkarju (PK Olimpija). Klančarjeva je bila z dvema bronastima kolajnama na 50 in 100 metrov prosto na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu septembra 2018 najuspešnejša slovenska tekmovalka.

image
Večer Koroška Plavalci leta v kategoriji mladinci in kadeti: Matija Može, Daša Tušek in Jaš Berložnik, na posnetku manjka le naj plavalka Tjaša Oder, ki pa je bila na prireditvi CUDV v Črni.

Odrova, varovanka selektorja Podržavnika, si je naziv prislužila z doseženim četrtim mestom v disciplini 1500 metrov prosto na evropskem članskem prvenstvu v Glasgowu, plavala pa je tudi v finalu v disciplini 800 metrov prosto. Stevens (PK Trigav Kranj) pa je s tretjim mestom na Evropskem prvenstvu v Glasgowu v disciplini 50 metrov prsno dokazal, da je eden najboljših plavalcev prsnega sloga. To je bila 100. kolajna slovenskih plavalcev na evropskih in svetovnih prvenstvih ali olimpijskih igrah. Stevens (njegov trener je tudi nagrajeni Luka Berdajs) se je jeseni tudi štirikrat povzpel na stopničke v svetovnem pokalu, enkrat je zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat tretji. 

Na vprašanje ob podelitvi priznanj, zakaj na Ravnah uspeva toliko plavalcem, je selektor Podržavnik odgovoril, da so postopno, počasi gradili in tako tudi nekam "prilezli." Izpostavil je tudi dobre pogoje za treninge na Ravnah. Vsi plavalci Fužinarja pa so poudarjali, da k njihovemu uspehu prispevajo predvsem dobri trenerji, svoje cilje pa uresničujejo predvsem s trdim in nenehnim treningom - tudi po teh je znan ravenski klub.