Miha Dajčman
24.4.2019

(FOTO) "Skoraj ostal brez glave" na Mariborskem Pohorju, policija že pregledala teren

(FOTO) "Skoraj ostal brez glave" na Mariborskem Pohorju, policija že pregledala teren
PP Maribor Ii.
Drugi športi

Pred kolesarsko tekmo svetovnega pokala "spustašev" na Mariborskem Pohorju neljub dogodek.

Več sto kolesarjev bo od petka do nedelje na Mariborskem Pohorju tekmovalo na prvi tekmi svetovnega pokala te sezone. Številni so v Maribor prišli že pred dnevi, saj so tekmovali na tekmah evropskega pokala minuli vikend. Proste dni v Mariboru tujci zdaj izkoriščajo za trening in vožnjo po naravi, a kljub odličnim prvim vtisom športnikov bosta nadarjena brat in sestra Kaos Seagrave ter Tahnee Seagrave Maribor zapuščala mešanih občutkov. Kot gre razbrati iz objave Tahnee Seagrave na Instagramu, sta med vožnjo naletela na žico, ki je bila v višini vratu zavezana med dvema drevesoma, kar je zelo nevarno.

image
Pp Maribor Ii.

"Vedno najprej preverite progo, skoraj bi Kaos ostal brez glave," je zapisala kolesarka o izkušnji, ki sta jo doživela z bratom - ta sicer v svetovnem pokalu ne bo nastopil zaradi premajhnega števila točk. Njeno objavo je na Facebooku delil Primož Gosak. Bike park Pohorje sicer Maprom redno pregleduje, žica pa je bila nastavljena izven urejenih tekmovalnih prog.

Direktor Marproma, Bernard Majhenič, ki organizira prihajajoče tekmovanje, je na Facebooku zapisal, da so zadevo prijavili policiji, ta pa dejanje že preiskuje.

Policija: Zagrožena kazen je pet let zapora

Kot so sporočili iz mariborske policije, so policisti danes zjutraj po obvestilu predstavnikov mariborskega podjetja, ki je upravljal z infrastrukturo na Mariborskem Pohorju, opravili ogled dveh krajev, kjer sta bili med drevesi napeti bodeči žici. Žici sta bili napeti med drevesi v gozdu, kjer potekajo nelegalne kolesarske proge, na višini 110 centimetrov od tal. V času ogleda sta bili žici v sredini že prerezani in odmaknjeni, zato takrat nista več predstavljali nevarnosti. Na enem od dreves pred krajem, kjer je bila nameščena žica, je po poročanju policije velik rdeč opozorilen napis "zajle".

image
Pp Maribor Ii.

Bodeči žici sta bili napeti na lokacijah, ki sta izven uradne proge, kjer bo potekal svetovni pokal v gorskem kolesarjenju. Žici sta se nahajali v gozdu na Mariborskem Pohorju, desno od Pohorske vzpenjače, na zgornjem delu Pohorja, ki pa je odmaknjeno od tekmovališča in po njem potekajo neurejene proge, ki jih na lastno odgovornost uporabljajo posamezniki.

Po do sedaj zbranih obvestilih se na navedenem mestu k sreči še nihče ni poškodoval oziroma se zaletel v nastavljene žice. Policisti v zvezi z opisanim dogodkom obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Zagrožena kazen za to dejanje je do 5 let zapora.

image
Pp Maribor Ii.