Srečko Klapš
14.3.2019

Magna bo kmalu lahko začela lakirati

Magna bo kmalu lahko začela lakirati
Igor Napast Magna Steyr bo, kot kaže, od prihodnjega tedna lahko zagnala poizkusno proizvodnjo v hoški lakirnici.
Slovenija

Na upravnem sodišču potrdili, da do 12. marca nihče ni sprožil upravnega spora zoper okoljevarstveno dovoljenje za hoško lakirnico Magne Steyr.

V ponedeljek opolnoči je potekel rok, do katerega se je bilo še mogoče pritožiti na upravno sodišče zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje za lakirnico Magne Steyr v občini Hoče-Slivnica. Z upravnega sodišča so nam včeraj odgovorili, da vključno do torka, 12. marca, ni nihče sprožil upravnega spora zoper omenjeno odločbo Agencije za varstvo okolja (Arso). Ta naj bi tako v teh dneh ugotovila dokončno pravnomočnost okoljevarstvenega dovoljenja za lakirnico Magne.

404 ljudi mora Magna v Hočah zaposliti do leta 2022.

160 milijonov je multinacionalka doslej vložila v obrat v Hočah.

Spomnimo, da je pritožbo na upravno sodišče napovedalo okoljevarstveno združenje Rovo, ki je od vlade zahtevalo, da posebni zakon lex Magna dopolni s členom, ki bi investitorju dovoljeval gradnjo na vodovarstvenem območju. A se je po srečanju z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in nekdanjim okoljskim ministrom Juretom Lebnom temu odpovedalo, ne glede na to, kako bi o predlogu odločila vlada. Ta je predlog Rova na seji sicer zavrnila.

Začasna selitev v graško tovarno

Kot je znano, je Magna načrtovala zagon poizkusne proizvodnje v lakirnici, v katero je vložila 160 milijonov evrov, že konec februarja. A kljub odločbi o poskusnem obratovanju, ki ji je bilo za obdobje enega leta izdano 11. februarja letos, lakiranje karoserij ni mogla pričeti. Glede na to, da še ni imela pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja, bi na njena vrata namreč potrkali inšpektorji in poizkusno proizvodnjo zaustavili.

Kot so takrat sporočili iz Magne Steyr, so lakiranje karoserij za avtomobile tipa jaguar E-Pace začasno preselili v matično graško tovarno. Ker to ni bilo predvideno, so morali uvesti še tretjo nočno izmeno in organizirati delo čez vikende, torej tudi ob nedeljah. Posledica tega so višji stroški, zato so v Magni, kjer sicer do prejetja dokončnega pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja izjav ne dajejo, zainteresirani za čimprejšnji začetek proizvodnje v Hočah.

Čaka tudi okoli 200 zaposlenih

Več o logističnih korakih in rokih za njeno realizacijo naj bi v Magni povedali prihodnji teden. Na zagon proizvodnje pa čaka tudi okoli dvesto zaposlenih, ki so opravili izobraževanja in testiranja opreme. Sprva je lakiranje karoserij, ki jih bodo iz Gradca in nazaj prevažali tovornjaki na plinski pogon, predvideno v eni dopoldanski izmeni. Magna mora po pogodbi do leta 2022 za prvo fazo zaposliti obljubljenih 404 ljudi. Kot je znano, so na Arso že vložili vlogo za okoljevarstveno soglasje za drugo fazo projekta, ki predvideva izgradnjo tovarne za proizvodnjo do sto tisoč avtomobilov letno.