Kultura
Doma in po svetu
Ostale objave - Kultura
 • Snemanje filma počiva jezero v tihoti

  Še eno skrivnostno jezero, ki je naplavilo truplo ženske

  V Kompleksu sinoči predvajali detektivko Počiva jezero v tihoti/Still ruht der See - plod dveletnega čezmejnega sodelovanja v okviru projekta Erasmus+ Freund – Prijatelj II. Dober film, vreden ogleda, tovrstni projekti pa vredni evropskih podpor.

 • Film o Francu Ksavru Mešku so deloma snemali tudi pri Sv. Tomažu.<br />

  Poklon ustvarjalnima rojakoma v Svetem Tomažu tudi s koroškimi primesmi

  Z igranim dokumentarnim filmom o Francu Ksavru Mešku so domačini v Svetem Tomažu dobili spomin na plodovitega ustvarjalca. Na Ksavra Meška, ki se je rodil leta 1874 in umrl leta 1964 v Slovenj Gradcu, so se še posebno spomnili pred kratkim, ko so premierno predvajali film z naslovom Tihi večeri.

 • Ravne: Koroške klekljarice so se družile ob punklju

  Klekljarice iz sekcije Lipa Ravne, ki deluje v okviru Društva klekljaric Koroške (DKK), so v Kulturnem centru Ravne pripravile že deveto Srečanje ob punklju, na katerem se ob koncu leta tradicionalno družijo s članicami iz še drugih društvenih sekcij.

 • Zgodbe (p)osebnih predmetov, nosilcev trenutkov življenja

  Vsak izmed nas ima vsaj en ljub predmet, s katerim se poistovetimo in njegova praktična vrednost postane nepomembna. Tea Kovše in Katja Vravnik, mentorici delavnic in dogodka, v produkciji Gledališča DELA, želita s projektom, v času premnogih informacij in kopičenja predmetov, izluščiti (p)osebne predmete, ki so nosilci specifičnih trenutkov v življenju, ter spodbujati pripovedovanje lastnih zgodb.