Kultura
Doma in po svetu
Ostale objave - Kultura
 • Karel Pečko, KGLU

  V ponedeljek odprtje razstave Pečkov Slovenj Gradec

  18. maja 2020 v Koroški galeriji likovnih umetnosti (KGLU) odpirajo razstavo Pečkov Slovenj Gradec. Razstava, ki je nastala v sodelovanju z ustanovo - fundacijo akademskega slikarja Karla Pečka, bo na ogled do 30. septembra 2020.

 • Vodja radeljske knjižnice: Vrnjene knjige za en teden v karanteno

  Splošne knjižnice so včeraj ponovno odprle vrata za uporabnike, a v omejenem obsegu. Možno je le vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva. Čitalnice ostajajo zaprte, prav tako še nekaj časa ne bo mogoč prost dostop do gradiva. Kako je ponovno odprtje komentirala vodja Knjižnice Radlje ob Dravi Slavica Potnik?

 • Igor Grabec (1939, Slovenj Gradec) se s kiparjenjem ukvarja ljubiteljsko. Po ravenski gimnaziji je študiral fiziko, po doktoratu je predaval na Fakulteti za strojništvo. Raziskoval je naključne pojave v plazmi, pri pokanju in obdelovanju materialov ter v prometu. Objavil je tri knjige in približno 500 člankov. Za raziskovalno delo je bil večkrat nagrajen in izvoljen v Slovensko akademijo znanosti in umetnosti, Inženirsko akademijo Slovenije, Mednarodno akademijo za proizvodno inženirstvo – CIRP ter Mednarodno inženirsko akademijo v Moskvi. Ob upokojitvi je postal zaslužni profesor Univerze v Ljubljani.

  Prevalje: Knjižni noviteti pri KD Mohorjan

  Pri Mohorjanu so te dni izdali dvoje novitet: akademik Igor Grabec je v knjižni obliki objavil svoja likovna dela v lesu z naslovom Utrinki in kipi, skladatelj akademik Lojze Lebič pa glasbeno delo, Sonato za violino in klavir.

 • Anastazija Pirnat

  Anastazija Pirnat je zmagovalka natečaja "Koroška, kdo si?"

  Natečaj "Koroška, kdo si?", ki ga je organiziral Klub koroških študentov v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks in Galerijo Ravne, je potekal od 1. marca do 10. aprila. Zmagovalka natečaja je Anastazija Pirnat.