Kultura
Doma in po svetu
Ostale objave - Kultura
 • Minister za kulturo Zoran Poznič ob predstavitvi programa leta Huga Wolfa.

  Velik potencial za Slovenj Gradec

  V skladateljevem rodnem mestu in širše po državi okoli 40 dogodkov. Danes slavnostna akademija v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

 • S predsednikom Pahorjem in ministrom Pozničem v Wolfovo leto

  V soboto se bo v Slovenj Gradcu s slavnostno akademijo začelo praznovanje Wolfovega leta. V petek na voljo tudi javno vodstvo po razstavi o življenju in delu skladatelja Huga Wolfa.

 • S koncerta Prifarskih muzikantov.

  Dravograd: Dvorana Špic D vse pogosteje oder za nastope priljubljenih skupin

  Dvorana Špic D v Dravogradu vedno pogoste gosti priznane zabavne in narodno-zabavne ansamble, ugotavljajo v JSKD OI Dravograd. Prepričani so, da prav lokacija na stičišču treh dolin in ustrezna velikost dvorane pri prenekateri popularni skupini pretehtata pri odločitvi za koncert v Dravogradu. V začetku februarja so v Dvorani Špic D nastopili Modrijani, Valentinov koncert (na fotografijah) z najlepšimi ljubezenskimi pesmimi pa so v seriji nastopov po Sloveniji nedavno izvedli Prifarski muzikantje. S fanti (zasedba sicer deluje že 32 let) so nastopile citrarka Jasmina Levičar, ljubiteljica ljudskega izročila Tjaša Cigut, violinistka Anja Bukovec in pevka Irena Vrčkovnik. V Dravogradu napovedujejo, da bo podobnih koncertov, ki so tudi množično obiskani, v prihodnje še precej.

 • Prireditev v Prežihovem rojstnem kraju je bila sestavljena iz različnih zvrsti umetnosti; s plesnimi gibi so se pod mentorstvom Aleksandre Knez predstavile učenke Osnovne šole Prežihovega Voranca.

  Kotlje: Poklon kulturi in rojaku, pisatelju Prežihovemu Vorancu

  Na dan, ko je pred 70 leti preminil eden najpomembnejših slovenskih pisateljev in politik Lovro Kuhar - Prežihov Voranc, so v njegovi rodni vasici spomin nanj počastili na osrednji občinski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. Udeležil se je je tudi predsednik republike Borut Pahor.