Nejc Strojnik
24.3.2020

Korošici tudi uradno v Guinnessovi knjigi rekordov

Korošici tudi uradno v Guinnessovi knjigi rekordov
Nejc Strojnik
Popularno

Zdaj je uradno! Anita Kac in Jadranka Smiljić sta s strani Guinnessove komisije prejeli dobro novico in se z 28-urnim neprestanim kvačkanjem tudi uradno vpisali v v Guinnessovo knjigo rekordov

Anita Kac in Jadranka Smiljić, ki sta z 28-urnim maratonom v neprestanem kvačkanju začeli 6. februarja, sta si oddahnili. Trije meseci intenzivnih priprav niso bili zaman. Svetovni rekord je tudi uradno dosežen. "Presrečna sem. Vsem bi se še enkrat zahvalila. Ekipi, družini in vsem, ki ste naju podpirali. Zelo sem hvaležna. Hvaležna in vesela. 16. ali 17. avgusta lani sem naju prijavila, 24. marca pa sva tudi uradno Guinnessovi rekorderki," je so bile prve besede Jadranke, ki jo je nad knjigo rekordov navdušil sin Kosta.

image
Nejc Strojnik

V 28 urah neprestanega kvačkanja sta izkoristili 125 minut odmorov, najdaljša dva sta bila dolga po 15 minut. Med podvigom nista spali, oči pa niso zatisnili niti Zdravko Kac, Tjaša Rogina in Ernest Knez, trije najožji člani ekipe. Končni seštevek je pokazal, da sta porabili 4 kilograme in pol volne, kar znese približno 13.500 metrov. "Jeklena volja je potrebna za kaj takega," je podvig takrat opisala Anita. Na Korošici, ki sta rekord postavljali v Slovenj Gradcu je ponosen tudi župan Tilen Klugler, ki je februarja obljubil, da bodo ob uradni potrditvi rekord tudi primerno proslavili.

Zadnje sekunde maratona: