Tomaž Ranc
13.4.2019

Korošci na Kickstarterju dosegli prvi cilj v 72 urah 

Korošci na Kickstarterju dosegli prvi cilj v 72 urah 
Mk Visuals - Miha Kolar Začetek proizvodnje napovedujejo v dveh mesecih po koncu kampanje.
Aktualno

Do danes zjutraj so zbrali že čez 36.000 dolarjev in imajo 303 podpornike. Največ jih je iz ZDA. Cilj zbrati 25 tisoč dolarjev je tako že krepko presežen.

Kot smo poročali, je ekipa Korošcev 3. aprila ob 13. uri na platformi Kickstarter, ki deluje na podlagi vložkov podpornikov na globalnem trgu, uresničila napoved in lansirala projekt egronomskega pripomočka za delo z računalnikom Mouzen. In takoj so bili uspešni, saj so cilj, zbrati 25.000 dolarjev, dosegli zelo hitro, v komaj 72 urah.

Čas iskanja podpornikov na Kickstarterju še ni končan, saj platforma zagotavlja 30 dni iskanja podpore, zato se zbrani znesek iz dneva v dan še povečuje. Do danes so zbrali že čez 36.000 dolarjev in imajo 303 podpornike.

Kaj je Mouzen
Mouzen je pripomoček za vse, ki veliko delajo z računalnikom in imajo zato težave z bolečinami v vratu, rami ali zapestjem. Ta pa naj bi jih prislilil, da sta drža za računalnikom in roka v ergonomskem položaju, zato bolečine naj ne bi več nastale.

Odlični občutki

"Odlični občutki so bili, ko smo po treh dneh videli, da je naš produkt zrel za trg, to je tudi najlepše, ko zbereš denar, in da so k temu so pripomogli ljudje. Največ podporniških kupcev je iz ZDA, drugi pa so po statistiki že Slovenci. Vse to pomeni, da po končani kampanji zaženemo proizvodnjo, ki jo načrtujemo v podjetju plastika LVP na Ravnah. Naš cilj je imeti v roku dveh mesecev po kampanji pripravljeno orodje, do konca oktobra letos pa moramo imeti vse produkte, ki so jih ljudje naročili, dostavljene po svetu," je v imenu ekipe pove Gašper Kumprej.

Nekateri so se odločili za naročilo večih produktov, sistem pa deluje tako, da ko se kupec odloči za vložek, ga moraš kontaktirati, da si izbere barve, da ti da poštni naslov ..., razlaga. Seveda sedaj dogajanje zaradi časovne razlike z ZDA budno spremljajo ponoči, saj statistika kaže, da je od 70- do 80 odstotkov kampanj podprtih s strani Američanov. Medtem ko dopoldne spremljajo tudi azijski trg. Izdelek so že naročili Tajvanci, Indonezijci, Japonci. Minulo noč se se pridružili štirje podporniki.

image
Mk Visuals - Miha Kolar Gašper Kumprej z ergonomskih pripomočkom, ki je v treh dneh dobil želeno podporo.

Zahvala Večeru, za izdelek se zanima britanski The Sun

V ekipi se zavedajo, da je veliko je odvisno od medijev, tudi sodelovanja med kampanjami drugih ponudnikov produktov, ki se med seboj podpirajo in drug drugemu pomagajo pri animiranju publik. Analize Mouzna za zdaj kažejo, da če je izdelek videlo 100 ljudi, so ga trije izdelek tudi kupili.

"Večer nam je veliko pomagal, zato se vam zahvaljujemo za poročanje, bil je odličen medij, zlasti prvi dan je bila konverzija ogledov z Večera ogromna, ogromno ljudi je preko Večerove objave prvi dan objave prišlo na našo spletno stran, še prihajajo, ampak ne več s tako intenziteto," je dejal Kumprej.

Za revizijo izdelka se zanimajo youtuberji, tudi britanski The Sun

Največ je seveda odvisno, kako se bo izdelek obnesel v praksi. Mouzen so že poslali tudi v ZDA, revizijo je opravil in objavil tudi ameriški revizor Soldier Knows Best, ki ima na YouTubu 780.000 naročnikov. Pohvalil je enostavnost in hitrost uporabe. Za izdelek pa se je zanimal tudi britanski The Sun, ki je zaprosil zanj, da bi opravil revizijo.

"Naša ekipa se trudi, čeprav smo bili laiki, vsak ima znanja na svojem področju. Seveda je od prve sekunde kampanja negotova, ker ne veš, ali je cena ustrezna, ali je produkt dovolj dober za Kickstarter, zaenkrat smo zadovoljni. Imamo pa načrte za naprej. Ko dosežemo 50-tisočakov, bomo ponudili še tipe oblazinjenj," napoveduje Korošec.