M.R.
15.5.2019

(EVROVIZIJA) Odzivi iz tujine: "Oprosti, Slovenija, ampak ne moreš se pritoževati ..."

(EVROVIZIJA) Odzivi iz tujine: "Oprosti, Slovenija, ampak ne moreš se pritoževati ..."
Reuters Zala Kralj in Gašper Šantl na odru v polfinalu letošnje Evrovizije.
Glasba

Polfinalni nastop slovenskih predstavnikov na letošnji Evroviziji so komentirali tudi tuji mediji. Predvsem mediji iz republik nekdanje skupne države. 

"Pripravite se, prihajata Zala in Gašper iz Slovenije! Oba v belem, nad njima pa zvezdno nebo, počasna lo-fi baladica, ki bi jo najraje peli za lahko noč. Ne bomo vam lagali, soseda iz dežele sta naša favorita, saj sta čisto nasprotje tega, kar sicer vidite na Evroviziji. Če bi lahko glasovali za njiju, bi telefon že žarel zaradi tipkanja," so zapisali v članku na spletni strani Jutarnjega lista.

"Zelo mi je bila všeč slovenska pesem ... počasna melodija ... sosedje, držim fige za finale," je na Facebooku pod člankom spletnega portala Index zapisal eden izmed spletnih uporabnikov. 

Tudi Večernji list je na spletu po nastopu naših predstavnikov zapisal, da je bil njun nastop "zelo dober" in da sta z njim vzbudila zanimanje občinstva. Na spletni strani eurosong.hr pa so omenili zanimivost, povezano s Slovenijo. In sicer, da je ima Slovenija po letih 2014 in 2015 spet drugi zaporedni finale na Evroviziji. Lani se je namreč v finale uvrstila tudi Lea Sirk

Na spletni strani srbskega časopisa Blic pa je uporabnik Miki zapisal: "Slovenija v finalu. Pa to ni pesem, bolj se mi zdi podobno recitaciji. Smešno." Uporabnik "Ja" pa je zapisal: "Ne morem verjeti, da Finci niso šli naprej, so se pa uvrstili Slovenci." 

Na spletni strani britanskega časopisa Independent so zapisali, da sta Zala in Gašper s svojim nastopom poskrbela za padec vzdušja, "čeprav pesem ni grozna". "Zagotovo gre za xx ritme," so dodali. 

Sinoči je v Tel Avivu potekal prvi polfinalni izbor, v četrtek pa bo na vrsti še drugo polfinale. Poleg Slovenije se je v finale uvrstilo še devet držav, tudi Srbija. Črna gora se v finale v torek ni uvrstila. V drugem polfinalu bodo od nekdanjih držav Jugoslavije nastopili še Hrvaška in Makedonija. 

Še več odzivov pa je bilo na Twitterju.

"Kdo bo prvi pomežiknil?" se je ob našem nastopu vprašala UkiRin.

"Tako sta zaljubljena, da lahko med gledanjem tega kar zanosiš," pa je avstralske komentatorje citirala uporabnica thalia. 

"Oprosti Slovenija, ampak ne moreš se pritoževati nad dolgočasnimi novinarskimi vprašanji, ko pa je bil vaš nastop dobesedno najbolj dolgočasna stvar na odru danes," je na Twitterju komentiral brandon. 

Jack pa je komentiral Zalino in Gašperjevo pritoževanje nad prezračevanjem in dolgočasnimi novinarskimi vprašanji. 

"Dva kul otroka pojeta za Slovenijo na Evroviziji," je zapisal Peter Devine in ob tem objavil tudi videoposnetek dela našega nastopa. 

"Gledala sem novinarsko konferenco in sem šokirana. Slovenija se je vedla tako nevljudno. Pritožujeta se nad dolgočasnimi vprašanji in da je prehladno zaradi klimatske naprave - kaj pravzaprav želita? Sta v Tel Avivu in tekmujeta na Evroviziji. Dajta no. Bila sta moja favorita," je komentirala Ida.

"Naj mi nekdo prosim pojasni, ker še vedno ne morem dojeti, kako se je Slovenija prebila v finale s tem dolgočasnim nastopom????" pa je zapisala lena.