A.L.
8.11.2019

Klical v Nemčijo brata in jima povedal, da ne more več: V Ilirski Bistrici umrl 20-letni migrant

Klical v Nemčijo brata in jima povedal, da ne more več: V Ilirski Bistrici umrl 20-letni migrant
Sašo Bizjak
Kronika

Na kraj je prišla zdravnica iz Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica, ki je moškega oživljala, vendar je kljub temu umrl.

Včeraj dopoldne je pred zgradbo policijske postaje Ilirska Bistrica pripeljal osebni avtomobil Renault Senic, nemških registrskih tablic. Vozila je državljanka Grčije, v vozilu sta bila še državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji in moški, ki je kazal minimalne znake življenja. Klicali so pomoč, zato je k vozilu takoj pristopil bližnji gasilec in o slabem stanju enega od potnikov obvestil zdravnika, so sporočili s policije.

Na kraj je prišla zdravnica iz zdravstvenega doma Ilirska Bistrica, ki je moškega oživljala, vendar je kljub temu umrl. Odredila je sanitarno obdukcijo, vzrok smrti je podhladitev in izčrpanost. Policisti so ugotovili, da je umrl 20-letni državljan Sirije.

V razgovorih so policisti pridobili podatek, da je klical v Nemčijo svoja brata, ki sta bila z njim v avtomobilu, in povedal, da ne more več in naj ga pridejo iskat. Sorodniki so ga našli nekje v gozdu, v bližini Ilirske Bistrice, na podlagi koordinat, ki jih je sam poslal. Zatem pa ga takoj pripeljali na PP Ilirska Bistrica, so še sporočili policisti.