Janez Kovačič
12.8.2019

Katere znamke avtomobilov so za Slovence najzanimivejše? 

Katere znamke avtomobilov so za Slovence najzanimivejše? 
Tovarna Dacia sandero ni slovenski tržni prvak, toda v zadnjih šestih mesecih je bilo navdušenje nad tem avtomobilom več kot očitno.
Aktualno

Tako pri nas kot v Evropski uniji je bila polletna prodaja osebnih avtomobilov skromnejša, napovedi za drugo polovico leta pa tudi niso zelo obetavne. 

Slovenija je pri prodaji osebnih avtomobilov (OA) povsem primerljiva z Evropsko unijo - vsaj ko gre za trend. V letošnjega pol leta je bil posel slabši kot v primerljivem lanskem obdobju, je pa evropski padec (3,1 odstotka) skoraj povsem primerljiv s slovenskim - minus 3,8 odstotka. In tudi napovedi za naslednjega pol leta niso posebej obetavne.

V letošnjih šestih mesecih je bilo v Sloveniji prodanih 41.122 osebnih avtomobilov, lani v tem času pa 42.763. Padec sedaj že ni več posebno presenečenje, je bil pa po prvih treh mesecih, saj se je zdelo, da bo letos prodaja vsaj na enaki ravni kot lani. Toda tudi EU je precej korigirala svoja pričakovanja, saj računa, da bo letošnja prodaja osebnih avtomobilov vsaj za odstotek skromnejša kot lani. Je pa zanimivo dogajanje v posameznih avtomobilskih razredih.

image
Vir: Sekcija uvoznikov avtomobilov pri GZS

Nižji razred je s prodajo 10.430 vozil oziroma 21,6-odstotnim tržnim deležem še vedno vodilni na slovenskem prostoru, vendarle le za las, saj mu sledi nižji srednji (10.409 vozil), njegov tržni delež pa je 19,7 odstotka. Toda v zadnjih šestih mesecih je prodaja vozil tega razreda (pravimo mu tudi golfov) padla skoraj toliko kot prodaja malih enoprostorcev, ki jim napovedujejo skorajšnji konec. Težko je stoodstotno trditi, da se kupci teh vozil res selijo med tiste, ki se navdušujejo nad različnimi vrstami športnih terencev, vendar statistika dokazuje, da se je v minulega pol leta najbolj povečala prodaja malih SUV-jev (VW tiguan, hyundai tucson in podobno), njihov tržni delež pa je narasel na 11,4 odstotka. Toda v tem pogledu so pred njimi (še) srednje veliki športni terenci (12,5-odstotni tržni delež). Glede na minus je sezam tovarn, ki so pri nas v zadnjih šestih mesecih prodajale bolje, dokaj kratek. Najbolj je posel povečala romunska Dacia (plus 38 odstotkov), standardno dobra je Škoda (7,3 odstotka več), Toyoti je šlo dobro (8,1-odstotna rast), pa tudi Renault je zabeležil odstotek boljši posel. Na drugi strani so minusi precej veliki, razlogi so verjetno precej različni. Med temi so največji minus zabeležili Ford (36,1 odstotka), Fiat (36 odstotkov), Audi (30,8 odstotka), pa tudi Volkswagen, ki je po obsegu prodaje slovenski polletni prvak, je padel za skoraj štiri odstotke.

Toyota corolla in smart forfour
Letos se je precej povečala prodaja hibridnih in električnih vozil. Vendar je tudi tukaj enako kot v EU - odstotki povečanja so dokaj visoki, absolutne številke v primerjavi s prodajo vseh osebnih avtomobilov pa so skromne. Letos se je za ta vozila odločilo 1318 kupcev, lani pa 973. Tržni delež je z lanskih 2,04 odstotka narasel na letošnjih 2,8. Najbolje prodajani hibrid je toyota corolla, najuspešnejši električni baterijski avto pa smart forfour.

Lestvica najbolje prodajanih osebnih vozil se že precej časa ne spreminja. Clio ostaja nesporni slovenski prvak tudi letos, z ne tako velikim zaostankom mu sledita dva volkswagna (polo in golf), škoda octavia in renault captur pa sta bolj ali manj stalna člana peterice najbolje prodajanih vozil na slovenskem trgu. Je pa ob tem opazen velik skoka dacie sandero - v lanskem prvem polletju se je za avto odločilo 813 kupcev, letos pa 1632! Še to: julija je bila prodaja skromnejša za 7,2 odstotka, v sedmih mesecih pa za 4,2 odstotka.