Jasmina Detela
27.6.2020

Slovenj Gradec: Jeseni v novi telovadnici

Slovenj Gradec: Jeseni v novi telovadnici
Mo Slovenj Gradec Gradnja šolskega poslopja se je že začela. 
Aktualno

Ena največjih naložb v državi. Programe obiskuje čez 1100 dijakov

Potem ko so v Slovenj Gradcu predlani položili temeljni kamen za novo šolsko poslopje Šolskega centra (ŠC), ki ga čakajo že dobrih deset let, je zdaj v zaključni fazi gradnja telovadnice in lesarskih delavnic. Gre za prvo fazo projekta, začela pa se je tudi že druga faza, ki zajema gradnjo šolskega objekta.

Naložba, ki jo financira ministrstvo za izobraževanje in sodi med največje na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja v državi, je ocenjena na okoli 14,9 milijona evrov. Do podražitve iz prvotnih 11,6 milijona evrov je prišlo zaradi povišanja cen gradbenih storitev v zadnjih letih.

Spomnimo, da je investicija razdeljena na dve fazi, prva zajema izgradnjo telovadnice in lesarskih delavnic. Vrednost gradbeno-obrtniških del in nabava opreme je vredna okoli 6,2 milijona evrov. Po terminskem planu je predvidena pridobitev uporabnega dovoljenja v avgustu. Vsa oprema zaradi koronavirusa še ni v celoti dobavljena. Predvidoma bo dobavljena v času poletnih počitnic, da bo vse pripravljeno do pričetka novega šolskega leta, pojasnjujejo pri direktoratu za investicije. "Z velikim veseljem bomo začeli s poukom v novih prostorih, če bo seveda vsa oprema pravočasno nameščena," pove direktorica Šolskega centra Slovenj Gradec Gabrijela Kotnik. Nova telovadnica bo v popoldanskem času na voljo tudi lokalnim društvom in klubom za najem. Zanimanje je precejšnje.

Pričela se je tudi že gradnja stavbe šole, vrednost naložbe je okoli 8 milijonov evrov. Za drugo fazo je bila v okviru javnega razpisa izbrana družba Strabag. Gradbena dela že potekajo in naj bi bila zaključena v letu 2021.

image
Šc Slovenj Gradec

V šolskem letu 2019/20 ŠC Slovenj Gradec v programih s področja gostinstva, lesarstva, zdravstva, ekonomije, okoljevarstva, predšolske vzgoje, turizma in gimnazije izobražujejo čez 1100 dijakov. "Upam, da bo tudi v prihodnjem letu številka podobna, čeprav letos koroške osnovne šole zaključuje najmanjša generacija devetošolcev. Prvi vpisi so v skladu s pričakovanjem, smo zadovoljni. Prijave imamo za vse razpisane program. Obeti za prihodnost so dobri, saj se z naslednjim letom število devetošolcev povečuje za sto," pojasni Kotnikova.