M.D.
22.5.2020

Ali Jazz club Satchmo 1. junija po 27 letih res zapira vrata?

Ali Jazz club Satchmo 1. junija po 27 letih res zapira vrata?
Sasa Huzjak Jazz club Satchmo
Aktualno

Jazz klub Satchmo v središču Maribora po 27 letih zapira vrata. Kaj bo Umestnostna galerija Maribor s kletnimi prostori na Strossmayerjevi ulici 6 od 1. junija dalje, ko izteče pogodba trenutnemu najemniku, še ni povsem jasno.

Iz Umetnostne galerije Maribor so nam posredovali izjavo direktorice Brede Kolar Sluga: "Dosedanji najemnik je iz osebnih razlogov nedavno odstopil od najemne pogodbe. Kljub temu, da je bila odločitev nepričakovana, jo v Umetnostni galeriji Maribor spoštujemo. Prizorišče uživa večdesetletno tradicijo in gotovo ima posebno mesto v spominu številnih generacij Mariborčanov. V luči trenutnih okoliščin je potreben čas za premislek o tem, kdaj in kako bo mogoče nadaljevati."

Še pred prejeto izjavo direktorice so nam iz UGM-a v telefonskem pogovoru na vprašanje, če držijo informacije, da bodo prostore lokala uporabili za skladišče, odgovorili: "Ne vemo. Do konca tega meseca bo sedanji najemnik praznil prostore. Načrtov, kaj se bo tam dogajalo, še ni."

image
Sašo Bizjak Simon Koren - Metla s 1. junijem zapušča kletne prostore UGM-a.

Za izjavo smo poklicali tudi trenutnega najemnika lokala Simona Korena, njegov odgovor je bil kratek: "Naj bo izjava Umetnostne galerije Maribor zaenkrat dovolj. Nič še ni uradno, zato zadeve še ne bi komentiral."

Jazz club Maribor so odprli 19. februarja 1993. Od takrat se je v kletnih prostorih zvrstilo več kot 500 koncertov uveljavljenih in manj uveljavljenih glasbenikov.