(STA,VK)
14.4.2019

Garnbretova po bleščeči zmagi: "Veselim se že kitajske turneje."

Garnbretova po bleščeči zmagi: "Veselim se že kitajske turneje."
EPA Janja Garnbret je v Moskvi spet posegla po najvišjem mestu.
Šport

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zvečer prepričljivo zmagala tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v balvanih v Moskvi. Tako je ubranila lansko zmago v ruski prestolnici. 

"Za mano je odličen finale, ki ni bil tako zahteven, kot sem pričakovala po zelo zahtevnem polfinalu. To me je malo skrbelo, a sem se v finalu skoncentrirala in uživala, srečna sem, da mi je v finalu uspelo vse štiri balvane preplezati na pogled. Zdaj pa se že veselim kitajske turneje," je kar žarela 20-letna Korošica, ki je v Moskvi slavila že lani.

Prva športna plezalka sveta Garnbretova je tako novo tekmovalno sezono v svetovnem pokalu odprla na najboljši možni način - že prejšnjo soboto je v švicarskem Meiringenu prišla do svoje dvajsete zmage v svetovnem pokalu. Korošca Gregor Vezonik in Žan Sudar Lovenjak sta tokrat obstala v kvalifikacijah na 23. in na 51. mestu.

Športne plezalce čez dva tedna čaka kitajska turneja svetovnega pokala s preizkušnjama v balvanskem in hitrostnem plezanju. Med 26. in 28. aprilom se bodo pomerili v Chongqingu, med 3. in 5. majem pa v Wujiangu - to tekmo bo na svojem 2. programu prenašala tudi TV Slovenija.