A. Č. K.
21.5.2020

Iz sveta metal glasbe: Korošec Tilen Hudrap z novim albumom

Iz sveta metal glasbe: Korošec Tilen Hudrap z novim albumom
Naslovnica novega albuma (Tilen Hudrap v ospredju, z dolgimi lasmi).
Popularno

Prvi komad z avtorske plošče, nastale v sodelovanju z orkestrom nemške vojske, skupina U.D.O in Tilen Hudrap že predstavljata na spletu, predstavitvena turneja pa je zaradi koronavirusa prestavljena na prihodnje leto.

Novi album vsebuje 15 popolnoma novih komadov. Nastali so leta 2019 v sodelovanju skupine in komponista Alexandra Reuberja pod taktirko producenta Stephana Kaufmanna. Projekt naj bi odrsko premiero doživel pred 80.000-glavim občinstvom na glavnem odru največjega letošnjega nemškega festivala Wacken Open Air, a je bil zaradi epidemije bolezni covid-19 prestavljen za leto dni. Načrtovana je tudi turneja številnimi glasbenimi gosti.

Tilen Hudrap je po rodu z Raven na Koroškem, večino leta pa preživi na turnejah v tujini. Je eden najbolj prepoznavnih bas kitaristov v Evropi, z različnimi velikani rock in metal žanrov je izdal sedem albumov. Igral je s svetovno znanimi skupinami in bil na svetovnih turnejah s skupinami Pestilence, Testament, Metallico, Anthrax, Megadeth in Slayer. Hudrap že leta nastopa na največjih svetovnih festivalskih odrih z zasedbami Iron Maiden, Deep Purple, Uriah Heep, Megadeth, Machine Head idr., igral je že v več kot 50 državah.

Kako zvenijo novitete? Komad We Are One z novega albuma: