Nejc Strojnik
5.8.2019

Invalidi preplavili Kope, predsednica Tamšetova ne skriva navdušenja

Invalidi preplavili Kope, predsednica Tamšetova ne skriva navdušenja
MO Slovenj Gradec
Popularno

V soboto se je na Kopah, na vseslovenskem planinskem srečanju invalidov zbralo okoli 2.500 ljudi. V Slovenjgraškem društvu invalidov zadovoljni z udeležbo.

Društvo invalidov Slovenj Gradec je v soboto na Kopah pripravilo 35. planinski dan. Srečanja se je udeležilo 33 društev Zveze delovnih invalidov Slovenije (ZDIS), skupaj je po besedah predsednice slovenjgraškega društva Stanislave Tamše na Kope prišlo okoli 2.500 ljudi. Na parkirišču je bilo parkiranih 46 avtobusov in množica kombijev ter osebnih avtomobilov. "Bilo je nabito polno. Udeleženci so bili navdušeni, veliko se jih srečanja udeleži vsako leto. Kope so pravi biser," je dejala predsednica, ki je zadovoljna, da jim je na roko šlo tudi vreme. "Srečanje je potekalo med 10. in 17. uro. Ko smo končali in se odpeljali proti dolini, pa je začelo deževati. Res lepo, da je zdržalo."

image
MO Slovenj Gradec

Udeleženci so na tradicionalnem srečanju uživali v pestrem programu. Merili so se v metanju pikada, alke in krogov, v sklopu zabavnega programa pa so sodelovale ljudske pevke Lastovke, pevski zbor Ribniški fantje, ansambel Okej, dalmatinska klapa Harmonija in humorist Tomislav Vrlič. "Prisotni so se lahko peljali s sedežnico, obiskali so energijske točke, se sprehajali, sklepali nova prijateljstva. Tudi zavrteli smo se," je program opisala Tamšetova. 

image
MO Slovenj Gradec

Srečanje invalidov je prvih devet let potekalo na Uršlji gori, desetič so ga organizirali na Naravskih ledinah, zadnjih 25 let pa se dobivajo na Kopah. "S pripravami na dogodek začnemo aprila. Veliko dela imamo predvsem z urejanjem dokumentacije in papirjev. Na prizorišču morajo biti gasilci, reševalci, tudi policisti. Imeli smo 21 prostovoljcev, ki so bili razporejeni po celotnem prireditvenem prostoru," pove predsednica. Na letošnjem srečanju je slavnostni govor pripadel generalnemu tajniku Slovenske Karitas Cvetu Uršiču, zbrane so nagovorili tudi podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Ivan Kostrevc, župana Slovenj Gradca in Mislinje, Bojan Borovnik in Tilen Klugler, predsednica slovenjgraškega društva invalidov Stanislava Tamše in direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž.

image
MO Slovenj Gradec

"Čeprav je z organizacijo takšnega dogodka ogromno dela, je, ko vidiš zadovoljne obraze, ves trud poplačan. Veseli nas tudi, da je dan minil brez poškodb, brez kakršnihkoli posredovanj reševalcev, gasilcev, policistov ali koga drugega," še z nasmehom na obrazu pove Tamšetova, ki že pogleduje proti prihodnjemu letu in 36. srečanju. Dokler bo takšno zanimanje in obisk, pravi, sploh ni mogoče, da srečanja ne bi organizirali.