Nejc Strojnik
18.11.2019

(FOTO) Hišo družine Šušel v Črni zasul nov plaz

(FOTO) Hišo družine Šušel v Črni zasul nov plaz
PGD Črna na Koroškem
Črna kronika

Potem ko se je v noči na soboto na Ludranskem vrhu v občini Črna na Koroškem z gozdnatega pobočja proti hiši družine Šušel vsula cela gmota s smrekami, se je zdaj sprožil še en plaz, ki je objekt še dodatno ogrozil.

Kot da plaz, ki je v soboto okoli pete ure zjutraj prebudil družino Šušel, ne bi bil dovolj, se je v noči na ponedeljek sprožil nov in povzročil dodatno škodo. Do plaza je prišlo zaradi močnega deževja, ki je dodatno razmočil brežino nad hišo. Brežina se je presekala, spodnji del se je utrgal in zgrmel proti hiši. "Še dobro, da so včeraj namestili tirnice, ki so zadržale drevje," pravi črnjanska županja Romana Lesjak. Čeprav večjih dreves plaz zaradi omenjenih tirnic s sabo ni prinesel, pa je objekt zasut s podrastjem in manjšimi smrekami. Negotovost pa se tudi z zadnjim plazom ni končala, del brežine naj bi bil še vedno zelo nevaren. Na Ludranskem vrhu se torej nadaljuje čiščenje dvorišča in okolice hiše Šušlovih, kmalu bodo teren in varnost objekta preverjali tudi strokovnjaki.

image
PGD Črna na Koroškem

Osem članov družine Šušel se je sicer iz hiše začasno izselilo že v soboto. Nekaj jih je pri sorodnikih, z nastanitvijo pa je na pomoč priskočila tudi domača občina, ki je kot začasno rešitev za prenočitev družini ponudila hišo TIC Topla. V hiši z osmimi družinskimi člani sicer bivajo trije otroci, poleg dojenčice še pet- in devetletno dekle.

image
PGD Črna na Koroškem
image
PGD Črna na Koroškem

(FOTO) Vetrolom v Črni: Reševanje hiše pri družini Šušel, ki so jo začasno preselili