D.Ži
26.3.2020

Harry in Meghan svetujeta, kako preživeti samoizolacijo in druge težave

Harry in Meghan svetujeta, kako preživeti samoizolacijo in druge težave
Profimedia
Svet znanih

Člani britanske kraljeve družine se oglašajo in svetu pošiljajo nekaj misli, ki na bi jim pomagale prebroditi težko obdobje epidemije koronavirusa.

Medtem ko se koronavirus širi po svetu, se člani britanske kraljeve družine odzivajo na krizo. Kraljica se je umaknila v Windsor, okuženi princ Charles je v Balmoralu, Harry in Meghan pa sta v karanteni v Vancouvru. "Mnogi od nas bomo morali najti nove načine, kako ostati v stiku drug z drugim, da bi se prepričali, da so naši dragi v redu. Lahko ste prepričani, da smo moja družina in jaz pripravljeni odigrati svoje vloge," je v izjavi za javnost sporočila kraljica. Princ William in žena Kate obiskujeta in hrabrita zdravstvene delavce, sporočilo za javnost sta na svojem instagramovskem zidu objavila tudi Harry in Meghan. Svoje sledilce sta pozvala k izražanju čustev. Začeti morajo z besedami, "danes se počutim ..."

image
Profimedia

Pišeta o tem, da se te dni mnogi počutijo osamljeno, zmedeno, prestrašeno in da izolacija zagotovo ni nekaj enostavnega in mnogi ne znajo v takih okoliščinah ravnati s seboj. Pišeta, da so takšni občutki nekaj povsem normalnega. Opozarjata, da je naše čustveno zdravje pred velikim izzivom dan za dnem. Tudi če tega ne opazimo, so naša življenja polna motenj. "Vsi se prilagajamo tej novi normalnosti in občutkom, ki prihajajo z njo," pišeta.

Vojvodski par je objavil tudi nekaj organizacij, ki lahko ljudem pomagajo po telefonu, s pogovorom. Opozorila sta tudi na to, da so se nekateri znašli v izolaciji z nasilneži. "Ni vam potrebno trpeti v tišini," pišeta. Tistim, ki se jim je neprijetno pogovarjati s tujci, svetujeta pogovor s prijatelji, družinskimi člani in sodelavci. Susseška vojvoda sta te dni izolirana v svojem novem domu. V 15 milijonov evrov vredni vili, ki je v lasti njunega dobrega prijatelja.