ZUR
10.7.2019

Grmenje letal preglasilo jodlanje

Grmenje letal preglasilo jodlanje
Reuters V zraku odlični, v navigaciji malo manj ...
Zanimivosti

Namesto spominske slovesnosti je švicarska akrobatska skupina Patrouille Suisse preletavala jodlarski festival.

Švicarska letalska skupina Patrouille Suisse, ena najboljših vojaških letalskih akrobatskih skupin na svetu, bi morala minuli konec tedna izvesti predstavo nad prireditvijo ob stoti obletnici smrti švicarskega pionirja letalstva Oskarja Biderja. Toda namesto tega je po pomoti razveselila obiskovalce jodlarskega festivala, ki je potekal v bližini.

Na spletni strani švicarske vojske piše, da Patrouille Suisse promovirajo "tehnično sposobnost, natančnost in operativno pripravljenost švicarskega vojaškega letalstva". Toda zastareli navigacijski instrumenti in odsotnost GPS so bili v soboto krivi za precej živo rdečih obrazov. Skupina Patrouille Suisse, ki bi jo lahko primerjali z britanskimi Rdečimi puščicami, ameriškimi Modrimi angeli ali italijansko skupino Frecce Tricolori, naj bi namreč nastopila nad mestecem Langenbruck na severozahodu Švice, rojstnem kraju Oskarja Biderja, ki je leta 1913 prvi na svetu v obeh smereh preletel Alpe. Predstavniki letalske skupine so na twitterju objavili, da se bo njihov nastop začel ob 11. uri in da bo trajal približno 15 minut. Toda njihove letalske akrobacije so lahko namesto udeležencev slovesnosti v Langenbrucku občudovali obiskovalci 31. jodlarskega festivala, ki je potekal v nekaj kilometrov oddaljenem Mümliswilu.

Glasnik švicarske vojske Daniel Reist je za CNN pozneje izjavil, da letala F-5E Tiger II niso opremljena s tehnologijo GPS. "Ta incident je posledica žalostnih okoliščin. Mümliswill-Ramiswil v švicarskem kantonu Solothurn je od Langenbrucka oddaljen le nekaj kilometrov. Piloti so se na nastop pripravljali s pomočjo zemljevida, na katerem razdalja en centimeter pomeni en kilometer, kar je enako petim sekundam letenja." Glasnik vojske je še dejal, da letala Tiger F5 niso primerna za vojaške operacije in da je njihova navigacijska tehnologija zelo zastarela. "Omenjena letala so opremljena z več kot 40 let starimi navigacijskimi instrumenti, vgrajenega nimajo nobenega GPS ali kake druge moderne tehnologije. Šlo je za preprost prelet in ne za vojaško letalsko predstavo." Reist je še pojasnil, da pri takih preletih na tleh nimajo kontrolorjev letenja, ki bi usmerjali pilote, ter dodal, da bodo zaradi tega incidenta uvedli določene spremembe. Na referendumu pred nekaj leti se je menda izkazalo, da so "letala F5 še vedno zelo priljubljena in da jih še ne bi smeli prizemljiti".

Reist je za CNN povedal tudi to, da je glavni pilot, ki je sicer doma iz Langenbrucka, na nebu opazil helikopter, ko se je približeval cilju, in da se je osredotočil na to, da bi preprečil trčenje. Pilotu je bilo potem "zelo nerodno", ker je zmotno domneval, da je velik šotor na tleh prizorišče slovesnosti, in je drugim pilotom ukazal, naj izvedejo predstavo.