Urška Polanc
21.1.2019

(GRAJA S TERENA) Cesta na Barbaro: Župan prosi za potrpljenje

(GRAJA S TERENA) Cesta na Barbaro: Župan prosi za potrpljenje
Žana VERTAČNIK ”Pomladne mesece bo še treba malo potrpeti, nato bo boljše,” pravi prevaljski župan.
Aktualno

Uničena cesta na Barbaro je posledica sanacije plazovitega terena proti pokopališču Barbara. Naložba je ocenjena na okoli en milijon evrov, Tasič obiskovalcem pokopališča sporoča, da bodo morali potrpeti še prve spomladanske mesece. 

Več bralcev nas je opozorilo na slabo stanje ceste na pokopališče Barbara, ki pa je, kot pojasnjuje župan Prevalj Matic Tasič, posledica sanacije plazovitega terena proti pokopališču Barbara. Ta pravzaprav predstavlja izjemno velik zalogaj za občino v vrednosti skupno na okoli en milijon evrov, Tasič pa računa, da bo projekt zaključen spomladi letos. Hkrati bodo pri pokopališču, ki si ga delijo z Občino Ravne na Koroškem, uredili še dve dodatni parkirišči, razsvetljavo in ograje.

image
Andreja ČIBRON KODRIN

"Trenutno stanje ceste na Barbaro, glede na to, da je investicija v teku, ne more biti drugačno, saj je bilo potrebno škarpe, glavna je dolga skoraj dvajset metrov, delati počasi. Povsod, kamor smo posegali s stroji, se nam je plazilo, zato delo poteka počasi. Druga zadeva je, da je trenutno v slovenskem prostoru zelo malo kamna. Težko ga je dobaviti. Glede na posege, ki jih opravljamo, je kamna premalo, vsi en drugemu hodimo v zelje," je dejal Tasič. Zgornji del so asfaltirali že pred zimo, mnogi so se spraševali zakaj, a so to morali storiti, saj bi bil v nasprotnem primeru dostop povsem onemogočen. "Zdaj je, takšen kot je. Pomladne mesece bo še treba malo potrpeti, nato bo boljše, to zajema komplet cestišče z novo asfalt prevleko - še mimo Barbare do parkirišča na južni strani in parkirišča nad grapo."

Rubrika Pohvale/graje s terena
V rubriki Pohvale/graje s terena izpostaljamo pozitivne in negativne projekte, na katere nas opozorite vi, bralci in bralke, ali jih opazimo sami. Namen je izpostavljati tako dobre prakse, ki so lahko zgled, kot tudi negativna opažanja - nedokončane, neuresničene, preslabo izpeljane projekte, ki jih grajate. Cilj je, da bi na te slabo izpeljane projekte opozorili odgovorne, nanje naslovili predloge za izboljšave, in da bi tudi znali izpostaviti dobre projekte, kadar so vredni pohval.