Jasmina Detela
26.1.2019

Gradovi kralja Matjaža: Zmagala Študentska delovna brigada

Gradovi kralja Matjaža: Zmagala Študentska delovna brigada
Nejc STROJNIK Nagrado za najlepši grad po izboru kralja Matjaža in strokovne komisije je prejela Študentska delovna brigada.
Aktualno

Nagrado za najboljšo predstavitev ekipe je prejela ekipa 45

V Črni na Koroškem so danes prijavljene ekipe gradile snežne skulpture po vnaprej pripravljenih načrtih, najlepše so razglasili zvečer in podelili več nagrad. Nagrado za najlepši grad po izboru kralja Matjaža in strokovne komisije je prejela Študentska delovna brigada. Iz snežnih zidakov so postaviti vhod v rudnik, pred njim pa velik rudarski voziček, poln rude. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Športnega društva Plenilec. Postavili so najvišji grad, eden od stolpov je v višino meril kar šest metrov. Tretje mesto si je prislužila ekipa KUD Šolta, ki je zgradila svetilnik.

image
Jasmina DETELA Najvišji grad je meril kar šest metrov.
image
Jasmina DETELA Da je bilo vse v skladu s predpisi so poskrbeli Grajski meričniki

Prireditev gradovi kralja Matjaža spremlja tudi pester program z glasbenimi nastopi, ki se bodo nadaljevali tudi v noč. Najmlajši pa bodo prišli na svoj račun jutri, ko bodo na prizorišču potekale otroške ustvarjalne delavnice, predstava, iskanje skritega zaklada, obiskovalce pa bo vnovič prišel pozdraviti tudi kralj Matjaž.

image
Nejc STROJNIK Kralj Matjaž si je za Alenčico izbral Danijelo Zeme Pečnik.