Rozmari Petek
11.9.2019

Gorenje zaposluje: Pripelji delavca in dobiš nagrado

Gorenje zaposluje: Pripelji delavca in dobiš nagrado
Andrej Petelinšek Tiste, ki pripeljejo novega sodelavca čaka od 100 do 200 evrov nagrade.
Aktualno

Sto delavcev so potrebovali že avgusta, v drugi polovici septembra pa jih bodo za določen čas zaposlili še 80.

Velenjski gigant, ki je spomladi razburjal z napovedmi o kar 270 presežnih delavcih, se trenutno ubada s povsem drugimi težavami – kje dobiti delavce. Na prvi pogled vse to ne gre skupaj. Prej so odpuščali, zdaj pa mrzlično iščejo nove ljudi. Vendar je treba ob tem pojasniti, da spomladi na spisku za odpuščanje niso bili proizvodni, temveč režijski delavci. Pa še teh so v končni fazi odpustili precej manj od prvotno načrtovanih – delo je izgubilo 60 ljudi. Med njimi so le redki tisti, ki so bili avgusta, to je mesec dni po dejanskih odpuščanjih, pripravljeni sprejeti drugo delo, torej delo v proizvodnji.

image
Andrej Petelinšek

Z nagradami do 50 novih delavcev, tokrat le za določen čas

Zaradi povečanega povpraševanja in s tem rasti proizvodnje so avgusta že zaposlili sto novih delavcev za delo v proizvodnji. "V drugi polovici septembra bomo potrebovali še okrog 80 dodatnih delavcev za delo v proizvodnji," opisuje Mateja Celin iz Gorenjevega korporativnega komuniciranja. Kot dodaja, gre pravzaprav za vsakoletni pojav, saj se v tem času proizvodnja poveča, zato vedno v tem času zaposlijo nove ljudi za določen čas. Vendar imajo letos z iskanjem delavcev nemalo težav. "Kot vsako leto v tem delu leta v kratkem času zaradi povečane proizvodnje potrebujemo precejšnje število dodatnih delavcev. Ob aktualnem pomanjkanju ustreznih profilov delavcev na trgu dela, s katerim se letos soočamo vsa podjetja, pa tudi intenzivno oglašujemo prosta delovna mesta prek vseh medijskih kanalov in zaposlitvenih portalov ter objavljamo potrebe na zavodu za zaposlovanje. Žal pa se pogosto zgodi, da napoteni kandidati odkrito povedo, da jih zaposlitev ne zanima - ali pa sklenejo delovno razmerje in ga nato po komaj par dnevih prekinejo. Kadrov za delo v proizvodnji na trgu ni več veliko," realno stanje opisuje Celinova.

image
Andrej Petelinšek

Akcije iskanja novih kadrov so se tako prvič lotili še na drug način. Svojim zaposlenim ponujajo nagrade, če predlagajo potencialnega novega delavca za delo v proizvodnji. "Prek internih kanalov komuniciranja v podjetju (interni portal, bilten) smo naše zaposlene pozvali, da informacijo o možnosti zaposlitve posredujejo svojim znancem, sosedom, sorodnikom, ki bi jih lahko zanimala zaposlitev v Gorenjevi proizvodnji. Vsem Gorenjevim zaposlenim, ki bodo od 12. avgusta 2019 do zapolnitve prostih delovnih mest v proizvodnji pripeljali nove sodelavce, ponujamo denarno nagrado," opisuje Celinova. Vendar zgolj priporočeno ime novega kandidata še ni dovolj. "Izpolnjeni morajo biti tudi nekateri časovni pogoji ter pogoji glede ustreznosti kandidatov za zaposlitev v proizvodnji. Če bo njihov kandidat za zaposlitev ob izpolnjenih omenjenih pogojih nato uspešno opravil enomesečno poskusno delo, zaposlenemu, ki je delavca predlagal, ponujamo 100 evrov bruto. Če pa bo kandidat neprekinjeno delal dva meseca, pa bo Gorenjev zaposleni, ki je tega delavca priporočil za zaposlitev, prejel 200 evrov bruto nagrade. Nagrade bodo izplačane skupaj z novembrskimi plačami, do zdaj pa smo na ta način pridobili okrog 50 kandidatov za delo v proizvodnji," še opisuje Celinova in ob tem dodaja: "Kandidati za delo so tako še vedno dobrodošli, da se nam oglasijo ali kontaktirajo kadrovsko službo v Gorenju."

image
Andrej Petelinšek

Nova tovarna televizorjev in tisoč delovnih mest

Tokrat gre sicer za zaposlitve za določen čas. Minimalno bodo trajale dva meseca pa do konca leta. "Če bi povečane potrebe trajale dalj časa, se temu potem prilagaja tudi število delavcev v proizvodnji," dodaja Celinova. Tudi v prihodnje bo Gorenje še zaposlovalo, pa ne le za določen čas. V načrtu imajo še vedno gradnjo nove tovarne televizorjev, v kateri naj bi postopoma delo dobilo tisoč ljudi. Po prvotnih planih naj bi tovarna čez leto dni že obratovala; v njej naj bi izdelali milijon aparatov letno, zaposlovali pa naj bi 300 do 400 delavcev. V drugi fazi širitve tovarne, ki naj bi bila narejena do leta 2023, nameravajo zmogljivost tovarne povečati na štiri milijone televizorjev, število zaposlenih pa naj bi naraslo na tisoč ljudi. V Gorenju so sicer v preteklosti znali svojim zaposlenim ponuditi tudi različne možnosti dodatnih izobraževanj. In to na vseh nivojih, od zaposlenih v proizvodnji do managerjev. "Zaposlenim v proizvodnji omogočamo, da se dodatno izobražujejo. Skupaj z velenjsko ljudsko univerzo jim omogočamo tečaje tujih jezikov in računalništva. Tega se najraje udeležujejo, ker gre za res uporabna znanja. Lani je šlo skozi te tečaje 80 zaposlenih," opisuje Irena Vodopivec, ki se v Gorenju že leta ukvarja z razvojem kadrov in sistema notranjega izobraževanja. Gorenje je svoj izobraževalni center imelo že v 70 letih prejšnjega stoletja. "Strojnega tehnika iz rednega izobraževalnega programa danes sploh težko dobimo, saj se večina dijakov odloči za nadaljnji študij," komentira sogovornica. Po osamosvojitvi Slovenije pa so že utečenemu sistemu notranjega izobraževanja dodali še akademijo za menedžerje. Z leti, ko se je Gorenje pospešeno širilo na tuje trge, so oblikovali mednarodno poslovno akademijo, nato še oblikovalsko ter nazadnje digitalno. Vse z namenom razvoja in rasti njihovih zaposlenih, njihovih izdelkov ter s tem celotnega podjetja. "Ta trenutek sicer nobena ne teče, ker jih običajno izvedemo vsaki dve leti. V tem času smo hkrati še tako zelo angažirani zaradi integracije, da enostavno ne gre vse. Ko se stvari stabilizirajo, spravijo v običajen tek, bomo to gotovo spet začeli. Škoda bi namreč bilo to končati," še dodaja Vodopivčeva.

image
Andrej Petelinšek