Žana Vertačnik
10.7.2019

Fužinar z mladimi okrepitvami, vedno več domačih nogometašev 

Fužinar z mladimi okrepitvami, vedno več domačih nogometašev 
Nataša Juhnov Lendava, Nafta: Fužinar.
Šport

Drugoligaške ekipe so v pripravah na sezono, ki se s prvim krogom prične konec julija. Preverili smo, kako aktivni so v tem prestopnem roku Ravenčani in katere okrepitve prihajajo. 

Koroška bo imela v prihodnji sezoni dve drugoligaški ekipi, ekipi Dravograda in Raven, česar se posebej veselijo navijači, ko bodo dočakali še kakšen lokalni derbi več - prvi drugoligaški bo sicer šele 13. oktobra v Dravogradu. Ekipe se pred sezono, ki se bo s prvimi krogi pričela konec julija, počasi že sestavljajo. V ravenskem klubu so po besedah predsednika Petra Stočka v tem prestopnem roku precej aktivni, veseli jih, da so kljub okrepitvam obdržali okostje ekipe. "Zaenkrat se nam je pridružil Mežičan, vsem dobro znani Tadej Trdina. Tudi Prevaljčan Matevž Turkuš, ki smo ga dobili na posojo iz Olimpije. Oba sta odlična napadalca," je povedal Stočko. Na Ravne se vrača še v lanski sezoni najboljši strelec ekipe Štajerec Žan Medved, ki prihaja na posojo iz Olimpije. "Sklenili smo še sodelovanje s Sandijem Coralićem, ki je nazadnje igral za Brda, gre za mladega slovenskega reprezentanta, ki je v preteklosti igral za Rudar Velenje," je nadaljeval predsednik kluba. Ob tem se jim pridružuje še Aron Kačinari, 17-letni nogometaš, ki prihaja iz nogometne šole NK Bravo, nazadnje pa je igral za Ankaran. Stočko omenja še Matica Obretana, Korošca, ki je igral za NK Peco. Vendar to ni vse, pravi predsednik: "Računamo, da bi se nam do konca prestopnega roka pridružil še kakšen igralec. Veseli nas, da smo uspeli moštvu dodati kvaliteto, mladost in da se število domačih fantov povečuje." 

image
Arhiv NK Fužinar Mežičan Tadej Trdina nazaj na Koroško. 

Liga bo letos močnejša 

Na trenerskem mestu ostaja Mihael Bukovec, ki je povedal, da so fantje trenutno v tretjem tednu priprav na novo sezono. "Prišlo je nekaj novih fantov, nekaj pa jih je tudi že odšlo iz preizkušnje, ker nismo bili zadovoljni z njihovo kvaliteto igre oziroma se niso skladali s klubsko filozofijo," je povedal Bukovec. Ocenjevati, kako bodo vstopili v novo sezono je po njegovih besedah za zdaj še težko, zlasti, ker ekipa še ni popolna. Kljub temu je optimističen glede prvega kroga tekmovanja, ki jih čaka v nedeljo 28. julija: "Dejstvo je, da prvo tekmo igramo doma in proti ekipi Roltek Dob, ki nam nekako leži, vsaj sodeč po zadnjih treh tekmah z njimi, ko smo trikrat zmagali. Pa tudi glede na težavnost lige, ki bo letos precej močnejša kot lani, bi bil kaj drugega kot tri točke velik neuspeh, čeprav ekipo Doba spoštujemo."