N.S.
3.2.2020

Iz Fužinarja je prestopil k bosanskemu prvoligašu

Iz Fužinarja je prestopil k bosanskemu prvoligašu
Nejc Strojnik
Šport

Slovenski drugoligaški nogometni klub Fužinar bo spomladanski del sezone nadaljeval brez branilca Franeta Ikića, ki bo odslej igral za bosanski prvoligaški klub FK Željezničar, ta čas drugouvrščeni bosanske premier lige. Ravenčani so po Žanu Medvedu, ki je Fužinarju pomnagal kot posojen igralec ljubljanske Olimpije tako ostali brez dveh nogometašev.

Petindvajsetletnik je za Fužinar odigral 16 srečanj in dosegel tri gole. Prestop v FK Željezničar si je Frane Ikić priigral z dobrimi predstavami na pripravljalnih tekmah.”Predsedniku Petru Stočku, trenerju in strokovnemu vodstvu, igralcem in navijačem se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Ponosen sem na rezultat, ki smo ga dosegli v prvi polovici sezone, po kateri smo četrtem mestu na lestvici. Prepričan sem, da bo klub še naprej ustvarjal dobre rezultate in izpolnjeval svoje cilje," je ob prestopu, odšel je kot prost igralec, dejal Ikić. "Frane je zelo kvaliteten igralec ter super fant. Zahvaljujemo se mu za njegov doprinos klubu ter mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju njegove kariere,” pa je dejal predsednik Peter Stočko.

Fužinar je sicer s treningi in pripravami v polnem teku trenira za spomladanski del prvenstva, kjer se želi održati visoko na lestvici 2. SNL (sedaj zaseda 4. mesto). Za njimi sta dve pripravljalni tekmi: na prvi proti ASK Voitsberg je bil izid izenačen (1:1), na "koroškem derbiju" proti NK Koroška Dravograd v Dravogradu pa so zmagali s tremi zadetki razlike (NK Koroška Dravograd : NK Fužinar 1:4).