Bojan Tomažič
10.2.2019

Festival komedije: Med izbranimi tudi Norci v izvedbi Koroškega deželnega teatra

Festival komedije: Med izbranimi tudi Norci v izvedbi Koroškega deželnega teatra
Koroški deželni teater Norci Slavka Pregla v režiji Maje Gal Štromar.
Kultura

Za festival ljubiteljske komedije v Pekrah so izbrali osem najboljših slovenskih predstav.

Za letošnji Festival komedije Pekre, ki bo od 8. do 31. marca, so izbrali nastopajoče. Na petnajstem pregledu ljubiteljske ustvarjalnosti se bo predstavilo osem gledaliških skupin. Za sodelovanje na festivalu se je potegovalo osemnajst gledališč in gledaliških skupin. Selektor je tudi letos bil igralec Rado Pavalec.

Koroški deželni teater Slovenj Gradec se bo predstavil s komedijo Norci avtorjev Slavka Pregla in Maje Gal Štromar, ki je predstavo tudi režirala, kulturno društvo Toneta Čufarja z Jesenic bo odigralo Za zmeraj avtorja Gregorja Čušina, režiser je Gaber K. Trseglav. Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer bo izvedlo Katastrofalno večerjo Marca Camelottija, režiser je Srečko Centrih, s Prevarami Jere Ivanc se bo predstavilo kulturno društvo Janeza Jalna iz Notranjih Goric, Loški oder Škofja Loka bo odigral Mollierovo Šolo za žene, režiser je Matija Milčinski, Šentjakobsko gledališče pa Boccaccievega Dekamerona, režiser je Janez Usenik. Kulturno društvo Pekre - Limbuš bo odigralo Partnersko poroko Toneta Partljiča, Veseli teater iz Dolenjskih Toplic Poštno prevaro, napisal in zrežiral jo je Rok Sanda, na sklepnem večeru festivala pa se bo predstavil Tone Partljič s Komediografovo kamrico.

Predstave bodo v petek in soboto ob 19. uri v domu kulture v Pekrah, vstopnice je mogoče kupiti pri Eventimu ter na poštah in Petrolovih bencinskih servisih, na voljo so tudi abonmaji za ogled vseh predstav.