D.Ži
2.12.2019

Družinska drama: Severinin mož naj bi nagovarjal malega Aleksandra, naj pobegne iz šole

Družinska drama: Severinin mož naj bi nagovarjal malega Aleksandra, naj pobegne iz šole
Instagram Severina Kojić in sin Aleksander
Svet znanih

Časnik Kurir navaja nove podrobnosti odločbe, ki je hrvaški zvezdnici odvzela skrbništvo nad sinom. Slednji se je znašel sredi zelo stresnega trikotnika.

Zdi se, da se Hrvati zadnje dni ukvarjajo le še s Severino in njeno družinsko dramo. Najbolj oblegana hrvaška glasbena zvezdnica je namreč izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom, bojda zaradi nespoštovanja napotkov sodišča, zanemarjanja šolskih obveznosti in zavračanja sodelovanja s svojim nekdanjim partnerjem, dečkovim očetom. Pri končni odločitvi naj bi veliko vlogo odigralo tudi ravnanje pevkinega trenutnega moža, Igorja Kojića, piše Kurir.

Sodu naj bi dno izbil incident, do katerega je prišlo 11. oktobra, ko naj bi Igor dečka nagovarjal k pobegu iz šole, piše Kurir, ki trdi, da ima vpogled v podrobnosti sodbe. "Severina je bila dolžna priti po otroka v šolo. Namesto nje pa je po Aleksandra prišel očim Igor. Čeprav sta Severina in Milan Popović dosegla dogovor o tem, kdo lahko namesto njiju hodi po otroka, pevka tega dokumenta ni podpisala. Njen mož je vztrajal na tem, da prevzame Aleskandra, čeprav ga je učiteljica opozorila, da lahko to naredijo samo starši, ki so navedeni na seznamu. Ko mu otroka ni uspelo prevzeti, ni iskal mirne rešitve, ki bi bila v interesu otroka. Igor je šolo zapustil in odšel do učilnice, v kateri se je nahajal otrok. Takrat mu je skozi okno dejal, naj ne posluša učiteljice in da naj pobegne, z besedami: 'Nikogar se ne boj Aleks, vzemi jakno in pobegni, svobodno pobegni od tukaj, nič ti ne morejo, pobegni'. Dejanje naj bi otroka vznemirilo, začel je jokati in poskušal je pobegniti iz šole. Posredovala je tudi policija, Popović pa je preko elektronske pošte dal soglasje, da lahko otroka prevzame tudi Kojić," naj bi bilo, po pisanju Kurirja, navedeno v sodnih spisih. Dodajajo, da je Severina takrat v šolo poslala elektronsko sporočilo, da ji zaradi poškodbe ne bo uspelo priti po otroka, po incidentu pa je sama v šolo prišla po sinov nahrbtnik, a ga ni dobila, saj je bil prostor s torbo takrat že zaklenjen. Otrok naj bi po tem incidentu doma kazal znake travme. Pripovedoval je o vsem, kar so mu učiteljice rekle, ga vlekle za roko, držale za trebuh. Dejal je, da noče več v to šolo. Dan kasneje je tarnal zaradi bolečin v roki, zato ga je odpeljala v bolnišnico. Milana je po elektronski pošti obvestila, da je Aleksander travmatiziran, in ga vprašala, kaj naj naredi, on pa je njo in otroka obtožil, da lažeta. Kasneje je zdravnik Majić otroka pregledal in določil termin psihološke pomoči, a naj bi se kmalu zatem nanj obrnil Popović in mu grozil, navaja Kurir. 

image
Jelena Balić

Severina naj bi sodišču zamerila, da ni upoštevalo niti enega dokaza proti Popoviću. Trdila je, da je Aleksandar po dopustu na Cipru, kjer je počitnikoval z očetom, dejal, da ga je Milan tepel in da ga je zaradi udarcev pol ure bolela glava ter da je to prijavila. Sodišče ni upoštevalo niti Severinine trditve, da sin pri očetu ni vajen učenja in izpolnjevanja dolžnosti. Trdi tudi, da Milan kar 40 dni po rojstvu ni hotel videti sina, niti ni sodeloval v njegovem življenju in odraščanju do dopolnjenega tretjega leta, dokler ni spoznala svojega zdajšnjega moža Igorja Kojića. To naj bi bila točka preobrata v Milanovem obnašanju. 

image
Jelena Balić