N.S.
8.9.2019

Dober odpor Dravograda, v Radljah kar deset golov

Dober odpor Dravograda, v Radljah kar deset golov
FC Koper Dravograjčani so gostili favorizirane Koprčane.
Šport

Koroška nogometna sobota je tri točke prinesla nogometašem Fužinarja in Radelj, eno pa Korotanu. 

Koroška kluba, ki nastopata v 2. slovenski nogometni ligi, sta bila v soboto polovično uspešna. Ravenčani so v Novem mestu vknjižili vse tri točke, za zmago z 1:2 sta zadela Tadej Trdina in Nik Fasvald. Poraz Krke je z uspešno izvedeno enajstmetrovko omilil Matej Potokar. Fužinar je na lestvici na 8. mestu, v prihodnjem krogu jih čaka domača tekma z Brdi. Manj sreče so imeli nogometaši Dravograda, ki so na domačem stadionu pred 600 gledalci gostili favorizirane Koprčane. Primorci so z avtogolom Jana Ferka povedli že v 7. minuti, končnih 0:2 je v 28. minuti postavil Kristijan Meštrić. Dravograjčane, novince med drugoligaši, v prihodnjem krogu čaka gostovanje na Ptuju

Nogometaši Korotana so gostili igralce iz Ljutomera in vknjižili prvo točko v letošnji sezoni 3. slovenske nogometne lige vzhod. Tekma, ki je potekala v dobrem vzdušju in pred 350 navijači, se je končala z 0:0. Prevaljčani so na lestvici na 11. mestu, v prihodnjem krogu pa jih čaka gostovanje na Ptuju.

V 1. MNZ ligi so nogometaši črnjanske Pece gostovali pri Brunšviku in izgubili s 5:2. Oba gola je za Korošce dosegel Gašper Knez. Peca je sicer na zadnjem mestu na lestvici, v prvih treh krogih pa je prejela kar 20 zadetkov. Še višji poraz so zabeležili Mežičani, ki so na domačem terenu gostili igralce Marjete na Dravskem polju. Častni gol za 1:7 je dosegel Tim Juraja. Akumulator je z eno zmago v treh krogih na lestvici na devetem mestu.

Kar 10 golov pa je v 2. krogu 2. MNZ lige padlo v Radljah, kjer so domači gostili igralce Frama in zmagali z 8:2. Šestkrat je bil uspešen Andraž Bijol, po enkrat pa Nal Aplinc in Robert Moser. Radeljčani so z dvema zmagama na lestvici na prvem mestu, v prihodnjem krogu pa jih čaka gostovanje v Jakobskem Dolu.