N.S.
9.9.2019

Devet koroških medalj na atletskem pokalu v Slovenj Gradcu

Devet koroških medalj na atletskem pokalu v Slovenj Gradcu
AK Slovenj Gradec
Šport

Konec tedna je na stadionu v Slovenj Gradcu potekal atletski pokal za starejše mladince in mladinke. Koroškim atetom in atletinjam devet kolajn.

Tekmovanje, na katerem so se merili najboljši starejši mladinci in mladinke v državi, so uspešno kljub nekoliko slabšemu vremenu izepljali brez težav. Na slovenjgraškem stadionu so Korošci sedem srebrnih in dve bronasti kolajni. V skoku v daljino je drugo mesto dosegla Hana Navodnik, prav tako druga je bila Ana Mlinar v teku na 3000 metrov z zaprekami, tik pod vrh pa se je uvrstila tudi Izabela Navodnik v teku na 100 metrov z ovirami (vse tri so članice Koroškega atletskega kluba). 

S srebrnimi medaljami se lahko pohvalijo tudi v slovenjgraškem klubu, za katerega so druga mesta osvojile Zala Sekavčnik v teku na 2000 metrov, Zala Hovnik v skoku v daljino in Veronika Pisar v teku na 400 metrov z ovirami. Srebrno medaljo je osvojila tudi ženska štafeta 4x100 metrov v sestavi Zala Hovnik, Veronika Pisnik, Lana Verhovnik in Vita Vovk.

image
AK Slovenj Gradec

Bero koroških kolajn sta z tretjima mestoma dopolnili Lana Verhovnik v metu diska in Maša Pirnat v teku na 3000 metrov z zaprekami, ki je tekla ravno v času največjega naliva.

Ekipno so se dekleta Koroškega atletskega kluba z Raven zavihtela na peto mesto, starejše mladinke iz Slovenjgradca pa so bile šeste.