N.S.
26.8.2019

Črn konec tedna za koroške nogometaše 

Črn konec tedna za koroške nogometaše 
Korotan Prevalje Prevaljčani so izgubili proti favorizirani Dravinji. Tekmo je motil tudi močan dež.
Šport

Pet koroških klubov, ki upa da bo prihodnji krog prinesel boljše rezultate, je konec tedna skupaj prejelo kar 18 golov. 

Oba koroška predstavnika, ki nastopata v drugi slovenski nogometni ligi, sta konec tedna, v 5. krogu tekmovanja, zabeležila poraz. Ravenčani so gostili Radomlje in prvi gol prejeli v 13. minuti, ko je domačo mrežo zatresel Saša Varga. Čeprav so gostje v 52. minuti izgubili pordečelega Gašperja Trdino, se to ni poznalo pri rezultatu, zmago Radomelj pa je v 75. minuti z izkoriščeno enajstmetrovko potrdil Anže Pišek. Še višji poraz, bilo je 3:0, so v Beltincih zabeležili nogometaši Dravograda. Tako Fužinar kot Dravograd imata po petih krogih na računu štiri točke, na lestvici pa sta nazadovala na 11. oziroma 12. mesto.

Z novo sezono so v soboto v sklopu tretje lige začeli nogometaši Korotana, ki so na domačem igrišču gostili ekipo Dravinje. Po začetnem vodstvu, ko je v 20. minuti zadel Lovro Grušovnik, so Prevaljčani v drugem polčasu prejeli dva zadetka. Mrežo sta zatresla Žan Ramšak in Jan Poljanec, s čimer so prvi krog končali z ničlo. V prihodnjem krogu jih v nedeljo čaka gostovanje v Podvincih.

Neuspešen prvi krog je tudi za Črnjani in Mežičani, ki nastopajo v 1. ligi MNZ Maribor. Nogometaši Pece so gostili Marjeto na Dravskem polju in prejeli kar osem zadetkov. Za domače, ki so izgubili z 2:8, sta zadela Tilen Raztočnik in Marko Vezovnik. Nekoliko nižji poraz so zabeležili Mežičani, ki so na domačem terenu z 1:3 izgubili proti Račam, pri čemer je edini zadetek za TAB dosegel Simon Stopajnik