N.S.
10.2.2020

Cesta Dravograd - Maribor zaprta, drevo padlo na voznika, ki je umrl

Cesta Dravograd - Maribor zaprta, drevo padlo na voznika, ki je umrl
PGD Radlje
Črna kronika

Za ves promet bo cesta Dravograd - Maribor ostala zaprta dlje časa! Močan veter podira drevesa, eno je padlo tudi na voznika, ki je na kraju izgubil življenje.

Na cesti Dravograd - Maribor, pri Podvelki, je na voznika, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru padlo drevo. Voznik je na kraju nesreče umrl, njegova identiteta še ni potrjena. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče bo cesta Dravograd - Maribor dlje časa zaprta za ves promet. 

Zaradi močnega vetra na območju občine Podvelka podrta drevesa v naselju Brezno in Kozji vrh ovirajo promet. Drevesa odstranjujejo delavci cestnega podjetja, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Močan veter je od nedelje zvečer povzročal težave in podiral drevesa tudi na območju občin Šmartno ob Paki, Velenje, Zreče, Slovenske Konjice, Nazarje, Luče, Šoštanj, Vitanje. Ponekod je motena oskrba z elektriko. Posredujejo gasilci in delavci elektro podjetij.

Vremenoslovci za danes napovedujejo močan jugozahodnik, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 kilometer na uro. Veter bo zvečer oslabel.