Žana Vertačnik
13.4.2019

Brez r‘pičeve župe, kločevih nudlnov in koroške muzike na Šentanelu ne gre

Brez r‘pičeve župe, kločevih nudlnov in koroške muzike na Šentanelu ne gre
Včeraj zvečer še en odličen Koroški večer v Šentanelu.
Aktualno

Klub koroških študentov je sinoči na Šentanelu poskrbel še za en odličen Koroški večer 

Včeraj so v organizaciji Kluba koroških študentov (KKŠ) v gostišču Marin-Miler na Šentanelu pripravili  Koroški večer. V sklopu festivala Koroška, kdo si?, so gostje v prijetnem večeru uživali ob pristni koroški kulinariki in glasbi. Med pethodnim menijem, na katerem so se med drugim znašli značilni kločevi nudlni in koroška r'pičeva župa, je pozornost gostov ohranjal in skrbel za dobro vzdušje povezovalec programa Jurij Berložnik. Predsednica KKŠ Liza Kožar je ob začetku nagovorila zbrane in nakazala veselje ter ponos ob organizaciji še enega večera, ki se je za uspešnega izkazal že leto poprej.

image
Predsednica KKŠ Liza Kožar ponosna, da so tudi letos uspeli organizirati ta večer, ki nas med drugim opomni na odlično koroško kulinariko in glasbo. 
image
Kločevi nudlni v drugačni preobleki. 

Tudi direktorica Koroškega mladinskega kulturnega centra Kompleks Ana Pisar je nadaljevala, da krovni festival Koroška, kdo si?, občutno raste in da ima med drugim močno sporočilnost, da si zlasti mladi ne delajo utvar, da je v regiji vse idilično, a da kljub temu vidijo veliko priložnosti. Zaključila je še z mislijo, ki naj spremlja Korošce: "Koroška je dom izjemnih ljudi in pozitivnih občutkov, ki jih lahko imamo, ker smo Korošci." Prav v tem duhu se je večer tudi nadaljeval, zaključili so denimo še umetniški natečaj, kjer so v dveh kategorijah nagradili dve koroški umetnici. Zmagovalka literarne kategorije je Lucija Mlinarič, vizualne pa Monika Plemen, ta je svoja dela, pri čemer uporablja tehniko suhe igle, včeraj tudi razstavila. Navdušili so tudi mladi koroški glasbeniki, zapela je Anja Rožič, vzdušje je popestrila še kitaristka Živa Poberžnik. Ob sladici, "mlečnih kuglcah", je večer zaokrožila še uveljavljena domača pevka Ditka, ki z glasbo resda sega tudi širše iz regije, a svoj dom še vedno najde na Koroškem. Za mnoge obiskovalce se je večer nadaljeval v ravenskem Kompleksu, ko so prisluhnili glasbi koroškega kantavtorja Milana Kamnika in tako pravemu koroškemu večeru dali piko na i. 

image
Žana Vertačnik Z odlično glasbo je večer zaokrožila Ditka.