Nejc Strojnik
6.11.2019

Bi kaj podarili? Korošca zagnala portal za izmenjavo artiklov

Bi kaj podarili? Korošca zagnala portal za izmenjavo artiklov
DingDong.si
Popularno

Božo Hudopisk in Marko Pavlak sta konec oktobra zagnala spletni portal DingDong.si. Ta omogoča, da nekomu podarite izdelek, ki ga ne potrebujete več in si v zameno izberete izdelek, ki ga ponujajo drugi.

Darilnih portalov, pravi Božo Hudopisk, je v Sloveniji že nekaj, a je DingDong prvi, ki deluje na tak način. Na portalu si med ponujenimi artikli izberete tistega, ki vam je všeč, a pod pogojem, da tudi sami nekaj ponudite. "Smisel strani je izmenjava stvari, ki jih ne potrebujemo več. Po eni strani gre za dobrodelnost, da nekoga osrečimo s stvarjo, ki je ne potrebujemo več. Po drugi strani pa je pomemben vidik ponovne uporabe. Marsikatero zanimivo stvar lahko najdemo na tak način," pove Hudopisk.

Uporabnik, ki želi kak artikel podariti, ga torej naloži na DingDong.si, uporabnik, ki želi artikel prevzeti, pa ga označi za prevzem. Vmesni člen je poštar, ki se oglasi na naslovu darovalca in artikel dostavi na naslov prevzemnika, pri čemer prevzemnik plača samo stroške dostave. Če si želite določen artikel prevzeti, morate na portal naložiti nekaj svojega, pri čemer vrednost artikla ne igra vloge. "Za nekoga je lahko kolo manj vredno kot plišasta igračka. Nekomu, ki ne potrebuje kolesa, a je pravkar dobil otroka, pa lahko otroška igrača pomeni več kot kolo," razloži Hudopisk, ki upa, da bo za portal izvedelo čim več ljudi, saj se bo na ta način povečala tudi baza artiklov, ki bodo na voljo. 

Portal sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ime DingDong pa predstavlja zvonec. "Poštar se oglasi, pozvoni, vi mu izročite artikel, nato ga odnese k prejemniku, kjer tudi pozvoni," še doda Hudopisk, ki o uspešnosti portala še ne more govoriti, saj je ta na voljo šele dober teden dni. Upa pa, da ga bodo ljudje dobro sprejeli.