Tomaž Ranc
8.10.2019

Bezjak in Bijol pred pomembnima tekmama reprezentance

Bezjak in Bijol pred pomembnima tekmama reprezentance
Andrej Petelinsek Roman Bezjak se zaveda, da sta prihodnji tekmi reprezentance zelo pomembni. 
Šport

Koroška reprezentanta te dni z ekipo trenirata na Brdu, saj sta med Kekovimi izbranci za četrtkovo tekmo v Skopju proti Severni Makedoniji in v nedeljo v Ljubljani proti Avstriji. Bezjak jo je skupil na Cipru, a pravi, da so na Brdu "dobro zrihtali"

Nogometni reprezentant Roman Bezjak je imel v zadnji tekmi njegovega Apoela kar nekaj smole. V tekmi superpokala, ki so jo domači proti AEL-u sicer dobili z 1:0, se je namreč poškodoval. "Nategnil sem si notranji kolenski ligament, ampak magnetna resonanca je pokazala, da ni tako hudo," nam je po našem poizvedovanju sporočil Bezjak, saj nas je zanimalo, ali je s tem ogrožen njegov morebitni nastop za reprezentanco v pomembnih tekmah proti Severni Makedoniji na četrtkovem gostovanju in nato v nedeljo doma proti Avstriji.

"V Sloveniji sem takoj začel s terapijami in treningi na Brdu, da poskusimo do tekem to urediti, smo kar dobro "zrihtali"," je še dejal Korošec, ki bo zagotovo, če bo potrebno, stisnil zobe.

image
Borbeni Bezjak v tekmi proti Izraelu.

Borbeni in hitronogi Bezjak je v zadnjih tekmah reprezentance igral pomembno vlogo, zato ne preseneča, da je na seznamu selektorja Matjaža Keka, je pa zaradi poškodbe izpustil gostovanje Apoela v Evropski ligi v Sevilli, ki je nato slavila z 1:0. Apoel v Evropski ligi še nima točk.

Med koroškimi nogometaši je na Brdu tudi Jaka Bijol iz moskovskega CSKA-ja. Bijol je v državnem prvenstvu 29. septembra za CSKA tudi zadel za zmago s 3:0 na gostovanju pri Uralu, na tekmi Evropske lige pa je doma prejšnji teden nastopil proti Espanyolu. Vstopil je v 76. minuti in prejel tudi rumeni karton. Tudi CSKA je v evropskem tekmovanju še brez točk, pa tudi v zadnji prvenstveni tekmi ruskega prvenstva je doma z 1:3 izgubil proti Rostovu. Korošec je igral od 67. minute.

image
REUTERS Jaka Bijol se veseli skupaj z reprezentanti.

Bijolov CSKA je na lestvici prve ruske lige na 5. mestu, Bezjakov Apoel pa je na Cipru osmi z dvema zmagama, saj je odigral šele dve tekmi, preostali klubi pa so jih tudi po pet.

image
Lisi Niesner Jaka Bijol je znova v Kekovem kadru.