D.Ži
9.10.2019

Asistentka toži Roberta De Nira. Trdi, da ga je morala praskati

Asistentka toži Roberta De Nira. Trdi, da ga je morala praskati
Reuters
Svet znanih

Tožba na tožbo. Hollywoodski zvezdnik toži bivšo asistenko, ker naj bi ga okradla. Ta pa odgovarja z mnogo bolj osebno tožbo.

Nekdanja asistentka je Roberta De Nira obtožila spolne diskriminacije in nadlegovanja. Graham Chase Robinson od enega najbolj znanih hollywoodskih igralcev terja 12 milijonov dolarjev odškodnine, saj naj bi jo verbalno zlorabljal in obravnaval kot nekakšno "pisarniško soprogo", piše Mirror. Igralec naj bi, kot pravi 37-letna asistentka, zahteval, da mu praska hrbet, zapenja gumbe na srajcah in da ga prihaja buditi v posteljo. Robinsonova trdi, da je zaradi vsega tega postala depresivna, tesnobna in da je njeno čustveno stanje močno načeto. De Nirov odvetnik je njene trditve v izjavi za sodišče označil za absurdne.

image
Reuters

Tožba proti De Niru prihaja šest tednov po tem, ko je njegovo podjetje od Robinsonove preko sodišča zahtevalo, da vrne šest milijonov dolarjev. Po njihovih besedah naj bi si asistentka na nelegalen način iz igralčevega podjetja prisvajala denar. Robinsonova se brani, da gre le za protinapad, maščevanje, ker je dala odpoved in zagrozila s tožbo. De Nirovo podjetje je tožbo proti njej vložilo, še preden je sama vložila svojo.

image
Reuters