N.S.
10.2.2020

Andreja Preložnik državna prvakinja, največ kolajn prav na Koroško

Andreja Preložnik državna prvakinja, največ kolajn prav na Koroško
Klavdija Blažek
Šport

V soboto je v Celju potekalo 7. Državno veteransko prvenstvo. Največ medalj so osvojili igralci in igralke s Koroške.

Tretje mesto sta med moškimi dvojicam nad 35 let osvojila Anton Polovšek in Jernej Popič, oba Badminton klub Karizma, tretji med ženskimi dvojicami nad 35 let pa sta bili Petra Mikeln in Vanja Vravnik, prav tako iz Badminton kluba Karizma. Prvo mesto sta med ženskimi dvojicami nad 45 let osvojili Andreja Preložnik, Športno društvo Sele-Vrhe in Danijela Mori Laznik iz Športnega društva Reaktor Dravograd, drugi pa sta bili Klavdija Blažek, Športno društvo Sele Vrhe in Minka Ivančič, Badminton klub Medvode.

V kategoriji mešanih dvojic nad 45 let sta drugo mesto dosegla Klavdija Blažek, Športno društvo Sele Vrhe in Aljoša Rovan, Badminton klub Brežice, tretja pa sta bila Andreja Preložnik, Športno društvo Sele Vrhe in Igor Repše, Badminton klub Medvode. Korošice so prevladale tudi med posameznicami v kategoriji nad 45 let. Državna prvakinja je postala Andreja Preložnik, Športno društvo Sele Vrhe, druga je bila Danijela Mori Laznik iz Športnega društva Reaktor, tretja pa Klavdija Blažek, Športno društvo Sele Vrhe.

image
Klavdija Blažek

V Mariboru pa je konec tedna potekal tudi turnir za kategorijo U11, kjer je med posameznicami slavila Arijalda Mustafić iz Badminton kluba Karizma, četrta je bila Sati Tarkuš, šesta pa Beja Hribernik. Tarkušovi je dober rezultat uspel tudi v mešanih dvojicah, kjer je v navezi z Dinom Mašićem, osvojila srebrno kolajno.