N.S.
26.4.2020

Anastazija Pirnat je zmagovalka natečaja "Koroška, kdo si?"

Anastazija Pirnat je zmagovalka natečaja "Koroška, kdo si?"
Osebni arhiv Anastazija Pirnat
Kultura

Natečaj "Koroška, kdo si?", ki ga je organiziral Klub koroških študentov v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks in Galerijo Ravne, je potekal od 1. marca do 10. aprila. Zmagovalka natečaja je Anastazija Pirnat.

Na umetniški natečaj se je prijavilo osem umetnikov: Sara Nuša Golob Grabner (fotografije), Tamara Kocmut (risbe), Anastazija Pirnat (slike in objekti), Nela Poberžnik (fotografije), Tisa Praprotnik (fotografije), Andrej Praznik (grafike in slike), Neža Skuk (fotografije) in Asja Temnikar (slike).

Žirija v sestavi Klementina Halej Jamnikar, Anže Šumah, Monika Plemen, Luiza Margan in Jernej Kožar je odločila, da prvo nagrado, samostojno razstavo v Galeriji Ravne, podeli Anastaziji Pirnat.

Anastazija Pirnat opravlja magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. "Med vsemi prijavitelji je pokazala največjo umetniško zrelost in vrhunsko slikarsko znanje. V delih, ki si jih je žirija lahko ogledala, so prepoznavna izhodišča za nadaljnji umetniški razvoj," sporočajo organizatorji. Predvsem so žirijo prepričala najnovejša dela, na katerih odslikava majhne, na videz nepomembne dogodke iz družinskega življenja. Prinatova je s subtilnim pristopom in senzibilnostjo med vsemi prijavitelji pokazala najtrdnejšo umetniško držo, ki je prepričala žirijo, da ji podeli prvo nagrado - samostojno razstavo v Galeriji Ravne v letu 2021.